Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Judex

/ #1519 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-27 00:58

#1504: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Eu n-am să mă cobor la nivelul dumitale să te insult. Eşti insultat de natură deja. Eu ţi-am adus dovezi clare prin persoane care au suferit, unele din ele mai sunt încă îm viaţă. Nu sunt artişti ca să joace teatru, sunt oameni de la plug şi de la coasă, care pe atunci erau copii. Dacă ai dovezi similare, adu-le! Dacă ai fost în stare să citeşti cu atenţie şi nu erai după cîteva pahare de pălincă, ai putut să vezi că eu n-am negat faptul că în anumite circumstanţe omul, de orice origine ar fi, nu ar putea să-şi piardă cumpătul. Dar ce au făcut honvezii, ajutaţi de unii oameni ai locului, întrece orice închipuire. Mai răi decît sălbaticii din preistorie! Ca să omori întreaga suflare a unui sat întreg, numai pentru că aceştia sunt români, asta întrece orice închipuire.

Şi zău că n-aş fi redeschis discuţia asupra acestui fapt, fiindcă nu-mi face plăcere, dacă nu m-ai fi incitat iar. Pentru că mi s-a acrit de cînd am observat atîta ură, inclusiv din partea d-tale. Sunt sigur că dacă s-ar întoarce roata istoriei, indivizi (că oameni nu pot să-i numesc),  precum eşti d-ta,  orbiţi de ură bolnăvicioasă, s-ar deda la acte şi mai barbare. Nu degeaba unii se laudă cu descendenţa dintr-un trib asiatic crud şi nemilos, căruia şefului său, i-au adăugat supranumele de "biciul lui Dumnezeu". Eu aş zice mai degrabă, biciul diavolului.

Şovin eşti d-ta, care admiri provocările făcute de unguri în 1990 cînd au au fost asasinaţi 5 oameni şi alţii schilodiţi pe viaţă.  Nu aţi avut cel puţin cavalerismul de a arăta lumii adevărul că victima căzută la pămînt asupra căreia, aflată în stare de inconştienţă, s-au abătut loviturile sălbatice ale vandalior maghiari, nu era maghiar, precum aţi dezinformat opinia publică internaţională, ci român, şi aţi lăsat să planeze asupra noastră imaginea de călăi pe care aţi orchestrat-o. Cum putem noi oare să vă mai credem în cele ce faceţi dacă de fiecare dată daţi dovadă de perfidie?

Da am auzit de conflicte dintre maghiari şi ai noştri, dar nu de cele orchestrate de oamenii legii precum spui, ci de provocate prin cîrciumi de ai voştri, cărora nu le plăcea opinca valahă. Şi de obicei găseau ce căutau. Erau conflicte inerente, mai ales atunci cînd din stăpîn ajungi om de rînd, cauţi să fii ironic cu cel ridicat de jos la demnitate umană. Asta o ştiu foarte bine. E posibil ca autorităţile să fi închis ochii la asemenea conflicte de multe ori sîngeroase, şi voi aţi fi făcut la fel.

Înţeleg să te răzbuni pe cel ce te-a umilit cîndva. Dar nu să te răzbuni pe cel ce vine din ţarină, pe cel ce nu ţi-a făcut nimic, pe cel ce nu l-ai văzut vreodată în viaţa ta, pe femei şi copilaşii de cîteva zile spintecîndu-i în leagăn cu baioneta!

Aici nu sunt pentru diversiune. Oricine îmi citeşte mesajele poate vedea că nu am îndemnat la violenţă, nici măcar verbală. Dacă mi-am spus părerea am spus-o în virtutea dreptului la opinie, prezentînd argumente, nu vorbind aiurea cum fac unii pe acest forum, fiindcă aşa văd eu rezolvarea problemei. Înţeleg că nu le place unora dintre voi să vorbească româneşte, nu le place nici soluţia dată de mine, dar, în acest caz pentru a scăpa de acest "chin" există o cale, singura pe care o văd viabilă şi pe care am indicat-o la #1409. Dacă n-ai citit-o cu atenţie mergi acolo şi citeşte-o din nou. Dacă nu eşti de acord cu ea, combate-o, dar argumentat.

Deşi nu-mi face plăcere să răspund celor ce mă insultă, am să-i răspund şi celui ce a postat la #1450 ca şi altora.

Mi-ai adresat nişte insulte: impostor, imbecil, şovinist bolnav. Nu mă ating. Eu am mai spus-o de multe ori aici pe forum. Am obosit să o tot repet. Nu urăsc pe nimeni, nici chiar pe d-ta care m-ai insultat. De vreo mie de ani ni le-au tot adresat strămoşii tăi. Probabil ne-a intrat în codul genetic şi nu ne mai deranjează. Ne-am obişnuit. Acele "dulcegării verbale" poate ţi se potrivesc dumitale, de aceea ţi-s la îndemînă să le pronunţi. Nici eu şi nici d-ta nu putem să fim obiectivi să spunem care dintre noi e imbecil, impostor sau şovin. O persoană neutră şi integră ar putea-o indica cu precizie. După comportament şi civilitate.

Şi mai e o problemă. Dacă vrei să-ţi mai răspund la orice aluzie a dumitale, te rog să nu mă mai tutueşti. Dacă ţi-e greu să vorbeşti cu dvs., atunci spune-mi d-ta. Nu eşti "tu" cu mine. Poate în maghiară nu are semnificaţie. La noi, în lumea civilizată, are.

Să fii sănătos!