Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

Ajunge!

/ #138 Re: from:ciprian munteanu important pentru psihologi,citeste si da mai departe

2012-03-26 12:30

#93: radu z - from:ciprian munteanu important pentru psihologi,citeste si da mai departe

Pentru Radu Z:

Interesanta intentia ta de a ne lectura noua, celorlalti , continutul hotararii respective.

Nu ai trait sub dictatura sau nu ai reflexe de libertate?

Eu inteleg cu totul altceva:

1) daca CPR constata contraventii si infractiuni comise de psihologi sau organizatii ( cum ar fi enumeratele avize fara drept, pe spaga sau nu), legal, european, etic si moral este sa initieze demersuri legale impotriva banuitilor ( reclamatii, sesizari, ,mass-media, etc.)

2) daca CPR doreste sa protejeze psihologii cu atestat atunci sa NU restranga drepturile acestora.

3) registrul de corespondenta inseamna controlul corespondentei ( private, profesionale, e-mai, scrisori, sms-uri. skype, messanger, ?; toate acestea  si nu numai, din moment ce nu se precizeaza) si asta zilnic, inclusiv duminica, sarbatorile legale si concediu ( deaorece nu se precizeaza). Aceasta prevedere este deja ilegala si incalca drepturile fundamentale ale omului dar si confidentialitatea actului psihologic.

3) In registre se inscriu cel putin numele si alte date de identificare a beneficiarului de servicii psihologice, ceea ce incalca confidentilaitatea actului psihologic. In Romania de azi e suficient sa se afle ca mergi la psiholog....daca esti si persoana publica...E an electoral,  nu? Si e irelevant ca aceste registre se pastreaza la psiholog din moment ce ele trebuie predate ( pe parcurs si la incheierea carierei ) si prezentate organelor de control ale CPR - deci confidentialitatea e OBLIGATORIU compromisa, ab initio.

4) Placuta expresia prin care CN Posta Romana devine for decizizional cu privire la numarul timbrelor pe care le poate cumpara un psiholog ( profesiune liberala, nu-i asa?!)

5) Un timbru are pret de fabricatie de sub 0,1 lei. restul e profit direct si indirect. E o afacere extrem de banoasa, in an electoral, si desigur, contractul e confidential ( spre deosebire de actul psihologic....).

Suficient, nu? Daca nu, mai sunt obiectii rationale si pertinente.

CPR ar trebui sa fie o institutie democratica - si nu e- si sa apere INTERESELE psihologilor - si nu o face. Concluzia: sa schimbam CPR din interior sau sa facem alt CPR. AL NOSTRU !

E inacceptabil ca la 22 de ani de la revolutie sa se mai emita asemenea norme si sa mai existe asemenea mentalitati!