Parintii si profesorii nu vor clasa pregatitoare in scoli


Musafir

/ #146

2012-01-31 13:40

O schimbare are nevoie de o perioada de pregatire a "terenului". Aducem niste pitici in scoli care sunt oricum suprapopulate, unde orele de clasa au 40 minute si se invata in 3 schimburi pt ca nu sunt locuri, fortam parintii care si-au permis sa plateasca gradinita particulara dar nu isi permit scoala particulara sa renunte la beneficiile gradinitei alese pt o clasa si un cadru didactic pregatit "pe fuga": scoala de proximitate. Posibilitatea de alegere a scolii de stat in care va invata copilul e o utopie atata timp cat Ministerul aloca in fiecare scoala locuri pentru copiii din zona arondata scolii. Mai clar asta inseamna asa: daca la o scoala sunt arondati 26 copii, ministerul (cel putin teoretic) va aproba 2 clase, adica 50 locuri. Rezulta ca 24 locuri sunt pentru copii din alte zone. Dar tot 2 clase sunt alocate si daca in loc de 26 copii sunt 49 sau chiar 50, in acest caz doar un copil (MAXIM) din alta zona poate veni la scoala respectiva, sau chiar niciunul.
Noi apartinem unei scoli cu un numar foarte mare de copii de alta etnie si in nici un caz nu doresc sa dau copilul acolo. Sansele sa inscriu copilul la o scoala decenta in zona, sunt acum minime, iar la particulara nu imi permit.
Nu vad nici un beneficiu pentru copilul meu in aceasta lege, care il obliga sa mearga la scoala de la 6 ani fix, dar fara ca scoala sa fie pregatita pentru asta.