Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #1022 Obraznicul mananca praznicul iar cei cuminti o iau in freza!

2018-07-02 10:02

Principalele motive, expuse sintetic, pentru care sustin eliminarea de pe ordinea de zi a CD a proiectului de HG in sedinta de maine a CD, sunt 5:

1. Nu exista nicio urgenta REALA. Nu e nici o graba... afara de aceea a celor mai iuti de mana, care au fortat luarea lui in discutie. Ia ganditi-va! V-a ramas ceva in minte? De ce arde? Nu ne putem desfasura activitatea pana la Conventie sau dupa? Graba e doar a cui s-a grabit sa ne expuna unei crize in profesie. Prioritatile reale si urgentele reale, pe care le puteau afla de la comunitate si de la colegii din forurile de conducere, si respectiv cele ce l-au promis ca le fac PENTRU (nu contra) psihologi, nu sunt adresate si se poate asta verifica pe puncte.

2. Compromisul moral este inacceptabil. Proiectul demarat inca din 2015-2016 de universitari de renume, desi se refera la un document fundamental pentru profesia de psiholog:  - a fost lucrat in ascuns, fara vreun mandat inregistrat in proces verbal la vreun for de conducere CPR, fara sa invite sau sa dea de stire celorlalti membri ai forurilor de conducere. - a fost dezvoltat fara consultarea nici in forurile de conducere nici in comunitate,  - a fost propus pe ordinea de zi la gramada cu alte 11 documente totalizand impreuna 146 pagini,  - s-au lasat sub 10 zile pentru feedback si nu s-a precizat ca exista posibilitatea depunerii de proiecte alternative,  - nu a fost asumat nominal de cei care l-au elaborat nici macar pana la aceasta ora (lucru valabil si pentru alte documente de pe ordinea de zi). - au evitat sa raspunda sau au raspuns evaziv si in urma insistentelor intrebari a recunoscut dl Nedelcea ca pe langa dansul si dl Dafinoiu mai sunt implicati cativa din conducerea operativa. - au folosit termenul de "echipa desemnata" in mod neadevarat, inducand in eroare colegii din comunitate, dandu-le impresia ca sunt documente asumate de forurile de conducere. - desi este vadit o eroare faptul ca a lucrat o "echipa desemnata" si li s-a argumentat cu fapte asta, nu au corectat nici in forurile de conducere nici in comunitate (si este cazul si la alte documente). - au fost trati cu condescendenta si cei din comunitate si cei din conducere si cu condescendenta ostila cei ce au semnalat neregulile necorectate nici pana la aceasta ora. Un vot pozitiv in CD, prin asumarea proiectului "nimanui" de catre Comitetul Director, ar deschide calea precedentului, a diluarii responsabilitatii in privintele de mai sus, prin ascunderea in spatele forului si recompensarea patinajului moral, incurajand ca in mandatele trecute continuarea pe aceeasi linie a neasumarii si condescendentei, pentru ca ... merge si asa! In cele de mai sus nici vorba de consultare, transparenta, asumare sau impreuna vom ... una alta. Au avut 10 zile sa se redreseze si nu au facut-o.

3. Proiectul este nereprezentativ. Proiectul este o emanatie a catorva persoane si nu a unui for de conducere urmand linii directoare convenite colectiv. Proiectul nu a fost realizat in urma consultarilor cu partile implicate pe care le reglementeaza, ci doar reflecta faptul ca unii stiu mai bine decat noi toti de ce avem nevoie si care sunt solutiile. O regula de baza in psihologia negocierii spune ca atunci cand esti in fata unei oferte nerezonabile este contraproductiv sa accepti negocierea pornind de la ea, ci soliciti o noua oferta in termeni legitimi si rezonabili.

4. Proiectul cuprinde un amestec de lucruri inadmisibile, nocive, cu unele lucruri greu digerabile, potential utile, si cu "bombonele" atractive, oferite ilegitim. Pe directie negativa, nociva mentionez mai ales cedarea capacitatii de decizie a Colegiului catre Ministerul Educatiei. Cuprinde ideea de testare nationala, dar nu a competentelor cum ar fi de interes real, ci a cunostintelor (lucru pe care cercetarea nu il arata legat semnificativ de efectele la client, facilitate prin competentele reale detinute). Pe directie "pozitiva" niste bombonele greu de refuzat: ii facem pe practicanti specialisti pe clinicieni si consilieri, pe consilieri si clinicieni, indiferent daca au oamenii competente si cunostinte sau nu, etc.

5. Proiectul este realizat de persoane care in raport de cele propuse se afla in situatii de incompatibilitate si conflict de interese. Aici nu am sa fac nici un desen pentru nimeni... Aceste lucruri fac in opinia mea ca proiectul sa nu fie admisibil! Traiesc cu speranta ca destui dintre colegii mei din CD inteleg aceste lucruri si se vor raporta responsabil la ele. Oricum ar fi doresc ca cei ce voteaza sa isi asume nominal votul pentru a putea raspunde pentru el in fata Comunitatii si la Conventia Nationala. Maine daca voi fi acceptat observator in sala la sedinta CD nu voi lua cuvantul neinvitat, si nici invitat nu voi raspunde la provocari ilegitime. Voi fi acolo pentru a informa corect cei 1/3 din psihologii activi care sunt in Filiala Bucuresti a CPR.