Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Chimistii Uniti pe facebook
Musafir

/ #49358 Chimistii Uniti pe facebook

2017-02-16 12:04

Cititi! Ganditi! Decideti!


Zilele acestea administratorii Oltchim au demarat in societate o noua campanie de colectare de semnaturi de la salariatii Oltchim, semnaturi ce le-ar fi necesare administratorilor, pentru modificarea Planului de Reorganizare in sensul ca, nu se mai infiinteaza Oltchim SPV si se doreste vanzarea societatii pe bucati (pachete de active).
O astfel de campanie de "prosteala" a salariatilor s-a mai produs si in 2015 cand s-a elaborat planul initial.
Si atunci, ca si acum, s-a folosit acelasi tip de tabele si aceeasi lozinca : " Daca nu sunteti de acord cu planul de reorganizare si planul nu trece, Oltchim ar putea intra in faliment!"


Abureli!!!


Frectii la un picior de lemn!!!
Pentru evitarea falimentului ,pentru o buna functionare si pentru ca Oltchim sa se bucure de curtuazia unor investitori seriosi, s-ar putea modifica planul de reorganizare, in baza aceluiasi Art.101 Al.5 din Legea 85/2006, dar nu prin vanzarea de active, ci prin conversia de creante (inclusiv a celor sterse).
Ce ar insemna conversia creantelor in actiuni?
Creditorii Oltchim ar deveni actionari ai acestuia, creantele pe care in prezent le au de recuperat nu ar mai exista si societate ar iesi automat din insolventa. Practic, creditorii devin copropietari alaturi de actionari, deci devin si ei actionari. Nu mai ai creditori, nu mai ramai in insolventa.
De ce nu se vrea asta?

In primul rand Administratorii Judiciari nu ar mai primi comisioanele procentuale ( deloc de neglijat), "cuvenite" ca urmare a vanzarii. Deci vanzarea nu ar mai avea loc.Practic Administratorii pierd foarte multi bani.
In al doilea rand, statul, care are atat calitatea de actionar, (cu 54,8%), are si calitatea de creditor prin Electrica si AAAS. Convertind creantele Electrica si AAAS in actiuni, statul ar deveni actionar majoritar cu o pondere de peste 90% din totalul actiunilor. Astfel,actionarul minoritar PCC,coboara mult sub 10% din totalul actiunilor si nu mai are o putere de decizie in Adunarea Generala a Actionarilor. Daca PCC ar dori sa-si pastreze procentajul actual de peste 32%, practic ar trebui sa vina cu capital de sute de milioane de euro. Deci, pe langa faptul ca Administratorii pierd multi bani si PCC ar pierde multi bani.
In momentul in care conversia ar fi facuta, iar statul ar avea peste 90% din totalul actiunilor, atunci, cu siguranta ca ar aparea si un investitor potent financiar si bineintentionat, intrucat acesta ar sti ca discuta cu un singur actionar (statul) si nu ar mai avea cine din randul actionarilor sa-i mai puna piedici.


Acum sa revenim la oile noastre.

De ce au nevoie acuta Administratorii de semnaturile salariatilor, in conditiile in care, creanta salariala este infima valoric comparativ cu creantele celorlalti creditori?


1.Semnaturile salariatilor prin care isi exprima acordul cu modificarile propuse, ar putea fi folosite pentru "sensibilizarea" creditorilor si a actionarilor, sa fie si acestia de acord cu divizarea societatii. Cum ar suna asta? Administratorii ar spune in fata creditorilor si a actionarilor ceva de genul: " Salariatii Oltchim isi doresc vanzarea pe bucati a societatii, iar noi, ca administratori si oameni de buna credinta, suntem alaturi de salariatii Oltchim. I-am consultat si iata acordul acestora, scris si semnat."
2. In viitor, orice ancheta s-ar deschide pe tema planului de reorganizare, sau pe tema vanzarii societatii, administratorii ar putea folosi acordul scris al salariatilor drept motivatie si aparare. Practic, se apara de orice ancheta, motivand " ca a fost vointa salariatilor", pe care au respectat-o.Deci, acordul scris si semnat de catre salariati, cu privire la plan, ar fi un scut de aparare pentr administratori si conducere.

Va rugam sa mai reflectati si asupra urmatorului aspect:
Anul trecut, conducerea si adaministratorii s-au tot laudat cu un profit uriasi.
Pai, daca tot a fost profitul asa de mare, acest profit nu a fost realizat de catre un Oltchim INTREG,(nedivizat)?
Spun Administratorii ca instalatiile PVC, Monomer, Piroliza Pitesti, ar fi incadrate la active neviabile. Cum or fi ajuns la concluzia ca aceste active nu sunt viabile, daca nu le-au pornit niciodata, sa vada daca produsele finite realizate in aceste instalatii au, sau nu au cautare pe piata, etc..

Cele scrise mai sus, sunt doar niste opinii ale noastre, prin care va facem cunoscut un punct de vedere si nimic mai mult.
Nu va indrumam sa semnati ,sau sa nu semnati acele tabele privind acordul dumneavoastra cu privire la modificarea planului, insa am fi bucurosi daca le-ati da o lectie de verticalitate, curaj, constiinta, solidaritate si unitate, atat administratorilor si conducerii societatii, cat si sindicatelor care v-au manipu.lat in ultima perioada intr-o directie gresita. Sa va ganditi bine ca in joc este viitorul dumneavoastra care ar putea fi nefericit, din cauza unor interese financiare ale unor oameni care ulterior nu va vor mai recunoaste!