Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #49165 Angajaţii Oltchim ... la abator, sacrificaţi de statul român în tentativa de privatizare.

2017-01-09 15:33

Angajaţii Oltchim, sacrificaţi de statul român în tentativa de privatizare.

Firmele interesate de preluarea Oltchim nu sunt obligate să păstreze angajații, se arată într-un document din dosarul de privatizare a combinatului chimic.

Consultantul selectat pentru privatizarea Oltchim, AT Kearney Management Consulting SRL, a pregătit un document pentru companiile interesate să preia activele combinatului petrochimic din Râmnicu Vâlcea, în care se precizează că nu există nicio condiție pentru păstrarea angajaților actuali, însă există un bonus de evaluare în cazul în care sunt preluați o parte dintre salariați, deoarece o astfel de măsură ar reduce plățile compensatorii pe care le-ar avea de plătit societatea Oltchim.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe nouă pachete de active. Planul de reorganizare al Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puțin 307 milioane euro.

La finalul anului trecut, Oltchim a transmis firmelor interesate de privatizare mai multe detalii, pentru ca acestea să poată formula oferte neangajante.

„Vă rugăm să indicați numărul de angajați (care lucrează la activele ce sunt scoase la vânzare n.r.) pe care doriți să îi reangajați. Reangajarea salariaților nu reprezintă o condiție a tranzacției”, se arată în documentul intrat în posesia News.ro.