Referendum limitare privilegii parlamentari


Musafir

/ #2427

2016-09-20 20:35

Parlamentul nu respectă statul de drept şi a „deghizat” pensiile de serviciu pentru aleşii locali, spun judecătorii Curţii Constituţionale. Pensiile au fost trecute în lege drept indemnizaţii, în speranţa că vor reuşi să treacă de CCR. Criticile se regăsesc în documentul prin care judecătorii resping, pentru a doua oară, legea care stabileşte pensii speciale pentru primari şi şefi de consilii judeţene.

Argumentele Curţii Constituţionale

„Legiuitorul procedează într-un mod contrar comportamentului constituţional loial de care acesta trebuie să dea dovadă faţă de instanţa constituţională şi faţă de jurisprudenţa acesteia. (...) Prin adoptarea unei soluţii legislative similare cu cea constatată, în precedent, ca fiind contrară dispoziţiilor Constituţiei, legiuitorul acţionează ultra vires, încălcându-şi obligaţia constituţională.”

Daca un om necajit sare gardul intr-o institutie dar fara sa apuce a fura ceva, este judecat si condamnat pentru "tentativa de furt"

Dar niste parlamentari care vor cu tot dinadinsul sa treaca o lege neconstitutionala dar "cosmetizata", cum vor fi condamnati ? Sau vor fi oare condamnati ???

Dar LEGEA PENSIILOR SPECIALE ale parlamentarilor oare este constitutionala ? Hai fiti seriosi ca si asta este constitutionala cum sunt eu popa :) :) :) luavar aghiuta de nesatui.