MPFM - Reality-show : realitate sau regie?

Cuba_Libre

/ #18 16 noiembrie 2011 Alt derapaj..

2011-11-16 16:43

..Emisiunea asta este ca un muribund imposibil de resuscitat.

Moderatoarea deschide voioasa discutiile manifestand interes pentru "graficul de curatenie si de gatit". Ii chestioneaza pe concurenti, de parca ar modera emisiunea "Curat/ Murdar" sau emisiunea "Menajera pentru fiul meu".

Pune in discutie detergentul de spalat vase, un foarte interesant personaj al emisiunii si chiar ii atrage atentia lui Ionut pentru ca acesta pronunta numele unei marci de detergent (nu cea preferata de ea..). Nu este nicidecum deranjata de expresia vulgara repetata de Ionut si redata in mod destul de explicit in materialul difuzat. Ea e interesata doar de detergentul de vase: daca face sau nu clabuci in supa, etc.

Este posibil ca moderatoarea sa spere in secret ca detergentul de vase din casa baietilor sa faca un cuplu cu mopul din casa fetelor si sa se casatoreasca aruncandu-se in apa neschimbata de Mariora din galeata-vip aflata tot in casa fetelor si atat de discutata in n emisiuni, fiind probabil pe post de soacra. Asa se explica de ce dedica mai bine de 15 minute detergentului si nu cuplurilor..

 

Poate ca moderatoarea are nevoie de un desen explicativ, ca sa inteleaga odata pentru totdeauna ce emisiune trebuie sa modereze (anume una matrimoniala).

 

Noroc cu interventia unei telespectatoare, care aduce in discutie cuplurile, ca uitasera cu totii in ce scop au fost adusi in platou. Moderatoarea era convinsa ca e acolo pentru detergent.

 

Elementul surpriza: Ca in transa, cu ochii semideschisi (sau semiinchisi), Diana arunca bomba emisiunii, cum ca ea a fost folosita de Ionut care o iubea din start pe Andreea. Din buzele deschise cu greu ies intrebari dar si raspunsuri la ele. Ea intreaba, ea raspunde, vorbeste continuu si nimeni nu are autoritatea sa o opreasca; are absolut toate raspunsurile (si pe cele din capul lui Ionut si pe cele din capul moderatoarei si pe cele din capetele telespectatorilor si pe cele din capetele populatiei de pe Terra, si daca se ambitioneaza, are si raspunsurile la intrebarile inca neformulate de populatiile nedescoperite de pe alte planete si din alte galaxii!!...)

Ionut se declara indragostit si reindragostit de Andreea iar aceasta, la randul ei, se declara "neindragostita pana peste cap de cineva inexistent in casa sau poate existent, nici ea nu stie"(balmajeste ceva ce doar ea intelege.., din care cauza roseste usor).

Dragos si Edina isi unesc in secret degetele mici insa nu-s implicati intr-o relatie! (doar se imbratisaza, saruta, etc, ignorand toate controversele si toate discutiile din emisiune, ignorand emisiunea insasi. Bravo lor, este o atitudinea foarte normala, fata de o asemenea emisiune!)-> Poate ca asta e singurul lucru bun care s-a intamplat in emisiunea de azi, singurul argument care ne face sa credem ca emisiunea are o sansa de supravietuire- faptul ca doi concurenti incearca sa manifeste afectivitate unul fata de altul in pofida a tot ce se intampla in jurul lor: detergent, acuzatii, galeti, falsitate si "saha de tab" (adica tabla de sah.. reinventata de moderatoare..)

Metaforele lui Alexandru, incapacitatea lui Ionut de a le intelege, efortul moderatoarei de a le intelege ea insasi.., incercarea concurentilor de a dezvolta o discutie inteligenta transpunandu-se pe o tabla de sah.. esueaza lamentabil si mai mananca vreo juma` de ora de emisiune. Nu reusesc sa fie profunzi, nu pot mima inteligenta la acest nivel ( ma refer la Ionut, Marius si Adrian).

Nu stiu daca chinul de a participa la o discutie voit inteligenta sau chinul de a gandi un pic mai mult ca de obicei sunt cauzele derapajului din ultimele 40 minute ale emisiunii.

Publicul e nevoit sa vizioneze IARASI derapaje verbale (jigniri, invective, acuzatii nefondate, ridiculizari) si  reactii necontrolate ale fetelor: unele gasesc ca e normal sa se amuze copios de ce se intampla in jurul lor (jignirile sunt punctate de hohote de ras).

Catalin foloseste un limbaj licentios, agresiv atat in casa baietilor cat si in direct. Moderatoarea nu intervine, nu ii atrage atentia asupra faptului ca nu manifesta respect fata de partenerii de conversatie.

DISCUTIA DEGENEREAZA.

Adrian povesteste o alta manifestare vulgara a lui Catalin (aceeasi deja proverbiala flatulenta).

Daca tot au producatorii emisiunii (si moderatoarea) lucrari normative la indemana (DEX), ar trebui sa isi lamureasca urmatorii termeni: agresiune fizica, agresiune verbala, vulgaritate, denigrare, ridiculizare, comportament deviant, atac la persoana, persiflare, respect, carente educationale si sa vada care/unde se incadreaza.

Trebuie sa se impuna reguli de convietuire iar cei care nu le respecta sa fie sanctionati. Nu va bazati pe faptul ca aveti oameni educati in emisiune! Sau chiar pe asta va bazati: ca sunt needucati si ca o sa aveti rating  pe seama lor????????

Concurentul Catalin a sfidat si sfideaza in continuare orice norma de bun-simt. De ce nu este descalificat? De ce este tolerat?? Pentru rating? De ce il promovati? Va place vulgaritatea?

CAND AVETI DE GAND SA DIFUZATI MATERIALUL CU BETIA CONCURENTULUI VICTOR??????? In caz ca nu va amintiti, este concurentul incercanat, cumintit recent, cel pe care il favorizati cu buna-stiinta. Va reamintesc ca suntem in data de 16 noiembrie, iar incidentul cu pricina a avut loc la finele lunii octombrie!! Aveti de gand sa difuzati materialul in editia asta, sau il pastrati pentru editiile  urmatoare, in chip de material moralizator????