Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Chimistii Uniti pe facebook

/ #47897 Chimistii Uniti pe facebook

2016-08-10 15:35

În atenția ISU
În urma incendiului din Oltchim de seara trecută, Sindicatul Dreptate si Adevăr din SC Oltchim SA, solicita ISU Vâlcea, să efectueze urgent un control în toate instalațiile tehnologice de la Oltchim, pentru a stabili cum sunt întreținute echipamentele de stingerea incendiilor din societate și care sunt investițiile făcute în perioada de insolventa în acest domeniu. În opinia noastră este un nou caz de gestiune frauduloasă a averii debitorului.
În loc să se achiziționeze autoturisme noi pentru marionetele lui Bogdan Stănescu, cu 12 salarii de la stat, considerăm că era necesar să se achiziționeze autospeciale pentru pompierii Oltchim. În loc să li se pună la dispoziție sindicatelor slugarnice autoturisme și cotă de carburant, mai bine se făceau investiții în instalații. În loc să fie trimiși pompierii Oltchim la coasă prin combinat, pe bază de program, mai bine li se făcea un program de control și prevenire prin secții. Întrebăm pe Bogdan Stănescu, chiar nu e preocupat de siguranța salariaților Oltchim?
Sindicatul Dreptate si Adevăr din SC Oltchim SA, va sesiza toate instituțiile statului cu drept de control, atât locale cât și centrale să efectueze controale la SC Oltchim SA pentru a preveni accidentele de muncă și incendii, care pun în pericol viața și sănătatea salariaților Oltchim. Acum înțelegem și mai bine, de ce conducerea Oltchim, a fost atât de ofensată când Sindicatul Dreptate si Adevăr, i-a cerut permisiunea să facă un control prin secții, pentru inventarierea problemelor de sănătate și securitate în muncă.