MPFM - Reality-show : realitate sau regie?

Cuba_libre

/ #10 Si totusi.. exista si realitate

2011-11-14 06:36

Cred ca exista un nivel la care emisunea Mireasa pentru fiu meu incearca din rasputeri sa fie un reality-show, acesta este nivelul comunicarii sau, mai simplu: limbajul vehiculat.

Impresia de realitate autentic-romaneasca ( mai precis patura de jos a societatii noastre) este data de dezacordurile, de exprimarea foarte defectuoasa a catorva concurenti si aici chiar putem face un clasament realist si foarte obiectiv:

locul 1: Andreea (Mireasa agramata a tuturor saptamanilor; este imposibil ca cineva sa ii rapeasca titlul asta- si l-a adjudecat si il merita cu prisosinta. Este dramatic efortul ei de a lipi cuvinte familiare siesi de neologisme invatate de-a valma in structuri total lipsite de sens..Absolut dramatice si efortul si rezultatul. Provoaca mila, mai ales pentru ca pare sa nu isi dea seama ca se exprima gresit si afiseaza un zambet victorios dupa fiecare ineptie pe care o emite...)

locul al doilea: Gabriela (culmea agramarii la categoria mame/soacre- initial am crezut ca face dezacordurile respective intentionat sau in gluma, ca prea le zicea cu dictie si cu zambetul pe buze, dar timpul a demonstrat ca acestea formeaza "realitatea cruda" a modului ei de exprimare),

**Punct comun intre concurentele de pe primele doua locuri: ambele isi plang ocazional de mila ca au ajuns la varstele la care au ajuns si nu se pot exprima corect in limba lor materna. Deductie logica: publicul tolerant le voteaza tot din mila, iar asta pare sa fie o reactie profund umana.

locul al treilea: Marioara (faptul ca foloseste graiul moldovenesc mai indulceste dezacordurile iar bunul-simt, bunatatea sufleteasca, buna educatie data fiului ei, toate la un loc inspira simpatie si nu necesitatea de a corija)

locul al patrulea: Dragos (cu precizarea ca daca iti auzi mama vreme de mai bine de doua decenii facand zilnic dezacorduri, probabil crezi ca asta e modul corect/normal de exprimare.. si, in aceasta ordine de idei, toti cei din sistemul educational  "este cu siguranta anormali si merita ignorati"; Dragos este expert si in limbajul stradal, deci asigura culoarea locala/de cartier a emisiunii).

locul al cinilea: Maria si Ionut (insa simplitatea si naturaletea lor scuza momentan orice eroare de exprimare si castiga usor chiar si simpatia unui public pretentios si elitist)

 

Intrebarea care se impune este: De ce stacheta acestei emisiuni este atat de jos????