Petitie anti-petitie

Georgiana
Musafir

/ #261

2016-07-01 05:55

După atât de mult scandal, chiar credeți că petiția asta va mai schimba ceva în mințile oamenilor? Sunt sigură că revolta în legătură cu exercițiul 6 a ajuns şi la urechile evaluatorilor. Câți dintre ei credeți că vor rămâne obiectivi şi vor puncta conform baremului? Degeaba ne-a asigurat ministerul că nu se punctează decât conform baremului, cum putem fi siguri că evaluatorii nu vor puncta şi alte răspunsuri? Vede că elevul a ştiut ceva, i-ar părea rău să-i scadă 0,5 puncte pentru un exercițiu de la subiectul I, nu-i aşa? Doar e şi el om.
Ceea ce nu conştientizează lumea este că astfel de exerciții au existat întotdeauna, la fiecare examen, pentru a se face diferența între un copil care ştie de nota 10 şi unul care ştie de 9,50 sau de 9.
Motivul pentru care elevii de anul trecut nu s-au revoltat rămâne necunoscut. Diagrama a fost identică.
Poate că şi-au dat seama că a fost greșeala lor, pentru care au plătit cu 0,5 puncte, şi nu a ministerului. Poate că au avut mai mult bun simț să nu se revolte pentru propriile interese.
Nu spun că cei care au greşit sunt inculți, asta în niciun caz. Spun doar că elevii nu au fost învățați să gândească logic, să analizeze problema în funcție de ceea ce li se dă. Există o regulă care spune cum se citește o diagramă şi cum să-ți dai seama care e domeniul şi codomeniul. Vina îi revine profesorului de matematică, care nu a reuşit să-l facă pe elev să înțeleagă care este modul de rezolvare a unui astfel de exercițiu şi să gândească pracitic, folosindu-şi cunoștințele acumulate.

Atâta timp cât exercițiul este formulat corect, şi vă pot dovedi acest lucru, profesorii care şi-au făcut treaba cum trebuie nu ar trebui să se revolte.

Îmi pare rău pentru cei care au scris un răspuns greşit din cauza emoțiilor sau a grabei, însă trebuie să vă asumați greşelile şi să fiți corecți față de voi şi față de ceilalți.