Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom

/ #47616 Re: REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom a fost administrat

2016-06-30 21:04

#47615: REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom - REALITATEA.NET ACTUAL JUSTIŢIE Nepotism de corporație. Soțul şefei OMV Petrom a fost administrator a 

 

Reședința familiei șefei OMV Petrom din București

Gheorghe Alexandru Sergiu a mai deținut 100% din părțile sociale ale SC Call Direct SRL, o măruntă companie cu o cifră de afaceri nesemnificativă vândută ulterior pentru 200 de lei și 50% dintr-un alt SRL Romsart, societate radiată în 2011.

Cum ajunge un diplomat de carieră să lucreze la un mare contractor al companiei condusă chiar de către soție?

Ce îl califică totuși pe un diplomat de carieră și deținător al unui SRL mărunt să fie angajat ca administrator al unuia dintre cei mai mari contractori ai OMV Petrom, firma austriacă J. Chirstof România SRL? Și dacă poziția soției acestuia ca șefă a
OMV Petrom a cântărit în vreun fel în numirea lui Gheorghe Alexandru ca administrator la unul dintre cei mai importanți contractori ai celui mai mare jucător de pe piața românească a producției și distribuției de carburanți?

Conform datelor de pe propria pagină de internet, J. Christof Romania SRL a fost înființată în 2005 fiind “partener contractual al OMV/Petrom în România” (vezi link aici http://www.christof-group.at/ro/geschichte/).

Conform datelor de la Registrul Comerțului, J. Christof Romania SRL a fost înființată pe 18.04.2008 având unic asociat firma austriacă J. Christof Gesellschaft M.B.H. iar administrator pe cetățeanul austriac Bernhard Friedrich Renner. Pe 16.04.2009, Adunarea generală a firmei decide să-l numească drept administrator pe Gheorghe Alexandru Sergiu alături de un alt cetățean austriac (vezi documentul aici Hot AGA J Christof numire admninistrator Gheorghe Alexandru pg1 Hot AGA J Christof numire admninistrator Gheorghe Alexandru pg2).

Conform actului constitutiv al J. Christof România “administratorii conduc și reprezintă Societatea (n.r. J. Christof România SRL) fiind “obligați să respecte în exercitarea atribuțiilor lor de reprezentare și în conducerea afacerilor toate restricțiile ce le sunt impuse prin lege, contract, statut, hotărâri ale asociațiilor sau regulament de ordine interioară“ (vezi documentul aici Act constitutiv J Christof administratori Gheorghe Alexandru).

Gheorghe Alexandru semnează o declarație că poate fi administrator al societății (vezi documentul aici Gheorghe Alexandru declaratie administrator J Christof) și primește imediat și o procură specială chiar din partea fondatorului grupului, Johann Christof (vezi documentul aici J Christof procura speciala Gheorghe Alexandru pg1J Christof procura speciala Gheorghe Alexandru pg2J Christof procura speciala Gheorghe Alexandru pg3J Christof procura speciala Gheorghe Alexandru pg4J Christof procura speciala Gheorghe Alexandru pg5J Christof procura speciala Gheorghe Alexandru pg6J Christof procura speciala Gheorghe Alexandru pg7). Deși avea un mandat de administrator pe o perioadă de patru ani, austriecii decid să-l înlocuiască pe Gheorghe Alexandru după nici un an (vezi documentul aici).

De-a lungul întregului parcurs profesional al soțului la unul dintre cei mai importanți contractori ai OMV Petrom, Mariana Gheorghe a deținut în permanență funcția de CEO al OMV Petrom.

Oficialii J. Christof au refuzat să-mi furnizeze răspunsuri la întrebările legate de motivul pentru care au decis să îl numească drept administrator al filialei lor din România tocmai pe soțul șefei companiei unde ei erau cei mai mari contractori atât în România dar și în Austria și dacă a existat sau nu vreo legătură între poziția Marianei Gheorghe și faptul că au decis să-l desemneze pe soțul acesteia să se ocupe de afacerile lor din România. De asemenea, aceștia au refuzat să răspundă la întrebarea legată de motivele pentru care au decis să-l înlocuiască pe soțul șefei OMV Petrom.

O poziție similară au avut atât Mariana Gheorghe dar și departamentul de comunicare al OMV Petrom SA care au refuzat, în final, să ofere orice fel de răspuns deși inițial Ramona Zanfirescu, purtătorul de cuvânt al companiei, părea că ar oferi răspunsurile la întrebările mele. “Bună ziua. Am fost plecată în concediu, ieri m-am întors. Încercăm să răspundem cât mai curând, dar nu cred că în cursul zilei de astăzi. Mulțumesc pentru înțelegere. Ramona”, a fost singurul răspuns al purtătorului de cuvânt al OMV Petrom furnizat în urmă cu mai bine de trei săptămâni.

De asemenea, oficialii companiei austriece J. Christof au refuzat să-mi pună la dispoziție o listă exhaustivă a tuturor contractelor pe care le-au câștigat la OMV Petrom de la momentul intrării lor pe piața româneacă. Singurele date oficiale și publice sunt cele furnizate de site-ul www.e-licitatie.ro, conform cărora J. Christof România SRL a câștigat 4 contracte cu OMV Petrom a căror valoare cumulată a fost de 300 milioane de euro și 258 milioane de lei.

Astfel, firmele deținute de J. Christof România SRL, unde administrator a fost chiar soțul CEO-ul OMV Petrom au câștigat chiar de la OMV Petrom un contract pentru “servicii reparare și întreținere“ în valoare de 258 milioane lei, un altul pentru “lucrări de construcții uzine, de exploatări miniere și de uzine de fabricație și de construcții pentru industria petrolului și gazului“ de 230 milioane euro, altul pentru “servicii de reparare și întreținere a mașinilor neelectrice“ de 16,4 milioane euro și ultimul de “servicii de recondiționare și transport material tubular“ de 57,6 milioane euro. Primele două au fost încheiate prin negociere, al treilea prin licitație restrânsă și doar ultimul prin licitație deschisă.

Șefa OMV Petrom, vecină cu unul dintre administratorii angajatorului soției șefului SIE

La doar două case distanță de vila impunătoare a șefei OMV Petrom de pe strada Aviator Traian Vasile se află reședința lui Mihnea Samoilă, șeful Departamentului de Sănătate din OMV Petrom.

Acesta este și unul dintre administratorii Petromed Solutions SRL (deținută de OMV Petrom) unde un alt administrator este Daniela Ungureanu, soția șefului Serviciului de Informații Externe (SIE), Mihai Răzvan Ungureanu.

În ancheta jurnalistică precedentă am arătat cum OMV Viena acționarul majoritar al OMV Petrom asigură de peste 7 ani 73% din veniturile salariale ale familiei șefului SIE printr-un contract controversat și ținut la secret de „consultanță medicală” încheiat cu soția acestuia un medic ATI-ist de la spitalul Fundeni.

http://voxpublica.realitatea.net/politica