Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Breaking News Romania CET GOVORA

/ #47605 Piloşii de la CET Govora, daţi afară de administratorul judiciar

2016-06-30 10:15

Piloşii de la CET Govora, daţi afară de administratorul judiciar

Disonibilizări la CET Govora. Noul administrator judiciar Remus Borza a decis să dea afară 300 de persoane din cei 2300 de angajaţi ai societăţii. În prezent, peste 1000 din salariaţii CET Govora sunt pilele politicienilor locali, rudele acestora sau lipitori de afişe: soţi, soţii, veri, verişoare sau activişti politici care au lipit afişe şi au alergat ziariştii în campaniile electorale… etc.

Şedinţă de foc la CET Govora. Administratorul judiciar Remus  Borza a făcut bilanţului „balastului” de personal de la CET Govora şi a cheltuielilor generate de angajările supradimensionate. Borza a precizat că în prima fază vor pleca 300 de angajaţi, toţi cu salarii compensatorii, printre ei chiar şi lideri de sindicat. Săptămâna trecută a tăiat şi sporurile, o decizie care va degreva fondul de salarii cu 2 milioane de lei din cele 10 milioane lei alocate pe acest capitol bugetar. Borza are în plan şi tăierea zilelor de concediu de odihnă luate abuziv… cam 70 de zile pe cap de angajat. Un adevărat dezmăţ plătit de societatea aflată în faliment.

„Se pune problema unor disponibilizări colective la CET Govora vizând concedierea a 300 de angajaţi preponderent TESA. Săptămâna trecută am tăiat mai multe sporuri şi am realizat o economie de 2 milioane de lei la fondul de salarii din cele 10 milioane lei. Astăzi  ne întâlnim cu liderii de sindicat  pentru o discuţie pentru zilele de concediu. Sunt prea multe, într-un an ajung cam 70 de zile de concediu pe cap de angajat”, a precizat noul administrator judiciar al CET Govora.

Acesta a mai precizat că din cei 2300 de angajaţi peste 1000 sunt rude cu  politicienii  locali sau favoriţi ai acestora.

„Peste 1000 din salariaţi, din  2300, sunt rude… veri, soţii, soţ… nu ştim câţi dintre ei sunt ai PSD, PNL sau alte partide pentru că pe carnetul de partid nu am apucat să facem un recensământ. De precizat este faptul că vor pleca cei care mai au pic până la pensie, cei care au abateri disciplinare şi cei care au firme. Dar vom da afară şi lideri de sindicat pentru că legea insolvenţei e mai presus de orice şi ne permite”, a mai afirmat Remus Borza.

http://infopuls.ro/2016/06/