Examen National

Un roman

/ #3593

2016-06-29 20:03

Ar fi o nedreptate pentru cei care au gasit si legenda (era definit clar in dreapta ce reprezinta "turnuletele albastre") si au si interpretat-o corect.
Rusine profesorilor si parintilor care nu stiu sa accepte o greseala a copilului pe care l-au educat sau l-au crescut.
Ce ar invata un copil care a rezolvat corect exercitiul in cazul in care pana la urma inteligenta lor ar fi tratata tipic romaneste? Sper ca totusi cei in drept sa nu se lase influentati si sa nu accepte notarea cu punctaj maxim a exercitiului indiferent de raspuns.
Profesorii si parintii care cer acest lucru ar trebui sa accepte ca uneori nu este suficient sa bagi in capul copiilor numai formule si tipare de rezolvare a unor probleme ci ca ar trebui incurajat si apreciat si modul de gandire sau logica fiecarui copil.
Cu siguranta multi dintre cei care acum contesta se gandesc la sumele cheltuite/primite pe meditatii. Cei care nu au rezolvat corect problema cu siguranta au invatat dar.... nu au avut acea sclipire de moment si nu au interpretat asa cum ar fi trebuit exercitiul. Le inteleg revolta, dar ar trebui sa inteleaga ca aceasta ar trebui indreptata impotriva sistemului de invatamant care nu dezvolta exact ce necesita acest exercitiu, logica si capacitatea de gandire si interpretare corecta a unor informatii, lucruri care ar conduce la aparitia unei societati normale, in care cel putin copiii nostri, viitorul tarii, sa poata avea capacitatea de a face optiunile corecte pentru a avea o viata mai buna.