Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

REMUS BORZA aruncă BOMBA: Pe 1 iulie, închid robinetele la Oltchim!

/ #47535 REMUS BORZA aruncă BOMBA: Pe 1 iulie, închid robinetele la Oltchim!

2016-06-24 16:24

REMUS BORZA aruncă BOMBA: Pe 1 iulie, închid robinetele la Oltchim!

Administratorul judiciar al CET Govora, Remus Borza, arată că este mai decis ca oricând să salveze CET Govora și chiar dacă trebuie să taie în carne vie, o va face. Hotărârea pe care toți decindenții administrativi și politici din Vâlcea s-au temut să o ia, o va lua Remus Borza, dacă reprezentanții de la OLTCHIM nu înțeleg să-și plătească datoriile către CET Govora.

Remus Borza a făcut aceste declarații în cadrul ședinței de Consiliu Județean Vâlcea din data de 22 iunie 2016. În stilul său direct caracteristic, Borza a mai adăugat că nu o ceară banul jos ca la fetele de bune moravuri de pe centură, însă dorește care tranzacțiile să se desfășoare într-un mod favorabil și pentru CET, nu doar pentru Oltchim.

„Chiar şi în insolvenţă, Oltchimul ne datorează 45 milioane de lei, de mai bine de doi ani. Titularul unei creanţe născute în timpul procedurii, poate să ceară oricând falimentul. Evident că n-o s-o facem. Şi noi ne dorim salvarea Oltchimului şi suntem bucuroşi de rezultatele foarte bune obţinute de Oltchim în primele 5 luni. A raportat cu mândrire patriotică, consorţiul de administratori judiciari, un profit de vreo 200 milioane de lei, dar ăia 200 milioane de lei sunt făcuţi şi pe spinarea noastră. Şi vin şi ne iau la mişto şi ne spun: o să vă dăm ăia 200 de milioane când vom avea sau când vom vrea. Adică în vreo 4 ani de acum încolo.

Eu nu sunt mama răniţilor şi nu sunt nici bancă. Şi bancă dacă aş fi, dau cu dobândă. Am iniţiat discuţii cu Oltchim să ne recuperăm creanţa născută în timpul procedurii. Nu o vrem dintr-o dată, banul jos ca la fetele de bune moravuri de pe centură. Suntem de acord cu eşalonarea pe doi ani, nu pe patru şi să ne plătească şi o dobândă. Suntem în negocieri cu Oltchimul în vederea creşterii preţurilor pe utilităţile energetice. Şi am propus o creştere de 10 la sută pe energia electrică, de la 181 de lei la 200 de lei şi o creştere cu 16,5 la sută pe aburul tehnologic sau industrial, de la 94,42 lei, la 110 lei. Ei spun că e o creştere mare, noi spunem că e o creştere mică.

În continuare, CET Govora, şi pe aceste preţuri, va vinde sub costuri. Dacă lucrurile nu vor fi înţelese, dacă nu vor respecta cei doi parteneri comerciali, Uzinele Sodice şi CET Govora, trebuie să se aştepte la întreruperea furnizării de utilităţi energetice. Şi vă informez pe această cale: pe 30 iunie 2016 expiră contractul cu Oltchim. Pe 1 iulie, la ora 00.00, eu voi fi la CET Govora şi personal voi închide robinetele şi pe abur tehnologic şi pe curent pentru Oltchim”, a afirmat administratorul judiciar Remus Borza.

http://www.voceavalcii.ro