Opriți distrugerea clădirilor istorice din Cluj!

Un constructor indragostit de arhitectura Clujului

/ #11 Protest

2016-01-06 16:35

Aceasta actiune seamana foarte mult cu actiunea lui ceausescu din anii '70.

Intentia lui primondiala a fost sa demoleze cladirile istorice din centrul Clujului. Spre norocul clujenilor  - dupa ce a demolat cladirile care ocupau suprafata pe care s-a construit ulterior cladirea Centralului - actiunea de stergere a urmelor trecutului s-a estompat brusc (nu cunosc motivele care l-au determinat sa suspende aceasta actiune, dar stiu ca intelectualitatea din acea vreme s-a opus eroic acestei actiuni de uniformizare! a Clujului).

Consider ca cine iubeste Clujul asa cum este acum si simte ca acest oras minunat face parte din entitatea personalitatii sale (indiferent de nationalitate sau de religie) are obligatia sa protesteze impotriva acestei actiuni devastatoare si iremediabile!

Fiind constructor inteleg motivele care au determinat primaria sa decida in felul acesta: e cu mult mai costisitor sa renovezi ornamentele cladrilor vechi in comparatie cu solutia barbara de demolare a lor.  Din pacate - sau spre norocul nostru - sunt foarte multe cladiri vechi de genul acesta (si sper ca cu aceste cladiri sa ne putem mandri inca multi, multi ani de zile). Neaparat trebuie consultati oamenii de specialitate si nu trebuie lasat ca politicienii lipsiti de experienta sa decida soarta cladirilor declarate monumente de arta.

Nu e voie sa ramanem impasbili fata de aceste actiuni de mutilare a arhitecturii clujene!