Vrem acces gratuit, integral și permanent la Monitorul Oficial!


Musafir

/ #20

2015-11-23 08:04

Ăsta ar trebui să fie un drept elementar, accesul gratuit și neîngrădit la toate actele normative care au fost emise de stat (Parlament, Guvern, alte autorități centrale - ministere agenții, autorități locale, Curtea Constituțională s.a.).
Ar trebui să se asigure și facilitățile de a putea găsi actele normative necesare, de tipul celor din programele informatice aflate pe piaţă.
Ar trebui să se realizeze, periodic și la scurt timp, republicarea actelor normative ce au fost modificate sau completate prin altele.
Asta ca să se termine cu căutatul acului în carul cu fân. Acest drept și suport ar trebui să fie în virtutea prevederii că necunoașterea legii nu ne poate exonera de răspundere, ori, dacă vorbim de zeci și sute de pagini de legislație publicate zilnic, cu acte normative ce au modificări la modificări și cu trimiteri la alte acte normative cu modificări la modificări, devine imposibil ca un jusist să poată fi "la zi" cu toată legislația, cu atât mai puțin un om cu o altă profesie, ce să mai vorbim de cei din zonele rurale. ..