Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #44849 117 angajaţi de la Oltchim - Bradu în şomaj

2015-11-11 07:52

117 angajaţi de la Oltchim - Bradu în şomaj
mierc_uri, 11 noiembrie 2015
http://c_urier.ro/index.php?option=com_content&task=

 

În Argeş, cel mai mare număr de disponibilizări din acest an va fi cel al persoanelor care provin de la Oltchim - Divizia Bradu. AJOFM Argeş a oferit servicii de preconcediere personalului disponi­bilizat colectiv din cadrul acestei divizii.

 

Începînd cu luna decembrie a acestui an, 117 persoane vor fi disponibilizate şi au beneficiat de ajutorul de preconcediere. Nicolae Vic­tor Bădescu, directorul executiv al AJOFM Argeş, ne-a spus că s-a luat legătura cu conducerea Oltchim în perioada 26 - 27 octombrie pentru a se stabili cum se vor face aceste concedieri şi au avut loc discuţii referitoare la prevederile legale ale şomajului. AJOFM Argeş vine în sprijinul oamenilor cu oferte de formare etc. în special pentru cei care au vîrste de peste 45 de ani.

Din cele cîteva persoane cu care s-a discutat iniţial, a reieşit că 31 dintre ei vor un loc de muncă, 26 doresc să urmeze c_ursuri de formare profesională în special ca mecanic auto, baby-siter, maseur, lucrător comercial etc., iar 14 vor să muncească pe cont propriu, în agricultură, servicii şi comerţ. De asemenea, se vor face şi c_ursuri pentru cei care doresc să îşi deschidă o afacere. De asemenea, începînd cu data de 19 noiembrie, la AJOFM Argeş se va deschide, special pentru disponibilizaţii de la Oltchim - divizia Bradu care ies din perioada de preaviz, un ghişeu la care să îşi poată depune cît mai repede dosarul de şomaj pentru a putea beneficia de indemnizaţia de şomaj. Din cele 117 persoane ce vor fi disponibilizate, 92 au peste 45 de ani, iar dintre acestea 21 au peste 55 de ani.

Antonela Roşu  Foto: Ion Tudor