Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS ALERT - DNA

/ #44833 Directorul adjunct al DCCO din Poliția Română, reținut de DNA

2015-11-09 20:32

Directorul adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), Constantin Bolboşanu, a fost reţinut luni seară de procu_rorii DNA pentru luare de mită în valoare de 110.000 euro.

El a fost adus cu mandat la sediul DNA pentru audieri după ce procu_rorii au efectuat percheziţii la locuinţa sa.

Constantin Bolboşanu este urmărit penal pentru luare de mită, faptă săvârşită în calitate de şef serviciu în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

DNA susţine că Bolboşanu, în calitate de ofiţer de poliţie, şef serviciu, a primit, în perioada martie - septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecţie din partea organelor de cercetare penală, dar şi pentru a se dispune soluţii favorabile în dosarele penale în care era cercetat.

 "În aceeaşi perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcţii la un imobil ce aparţinea suspectului şi două excu_rsii în Turcia, respectiv Spania pentru ofiţer şi familia acestuia. Protecţia promisă de suspect a fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind 'deranjat' de niciun organ cu atribuţii în domeniu, deşi desfăşura activităţi de comerţ cu legume-fructe, aşa-zisele controale efectuate fiind pur formale", au reţinut procu_rorii.

În cauză, procu_rorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

http://www.stiripesurse.ro/directorul