Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #44832 „Arpechim a fost lăsată deliberat să moară”!!!

2015-11-09 14:03

„Arpechim a fost lăsată deliberat să moară”

 

Posted By: Claudiu Diţa 
Posted date: noiembrie 09, 2015
In: Actualitate
http://www.ziarulargesul.ro/arpechim-a-fost-lasata-

 

Din păcate, soarta rafinăriei Arpechim pare a fi pecetluită.

Obiectivul care, pe vremuri, avea o capacitate de prelucrare de 3,5 milioane de tone de ţiţei pe an şi unde lucrau aproape 13.000 de persoane, a fost cumpărat de la stat de OMV, în cadrul contractului de privatizare al Petrom. După ce au încercat zadarnic să vândă combinatul, austriecii l-au închis total în 2011, puţinii angajaţi rămaşi fiind folosiţi la c_urăţenie şi la tuns iarba.

„Combinatul a fost lăsat deliberat să moară”, spune Mihail Georgescu, fost director general al Arpechim. „Toţi decidenţii au tras cu dinţii ca Petrom să păstreze combinatul de la Ploieşti.

Niciunuia nu i-a păsat cu adevărat de Arpechim, deşi rafinăria de la Piteşti era cea mai bună din ţară, avea randament şi rezultate dintre cele mai bune, iar bitumul produs aici era superior chiar celui adus din import.

Interesele pentru distrugerea Arpechim au fost deasupra raţiunilor economice şi asta mă doare cel mai mult”, explică acesta. Directorul OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a anunţat, în primăvară, că vor începe demersurile pentru demolarea unora dintre clădiri: „Nu avem niciun cumpărător pentru această rafinărie. Noi vrem să o transformăm într-un depozit de carburanţi, iar pentru asta este nevoie să fie demolate unele active. Am înaintat deja o cerere în acest sens autorităţilor competente”.