PROTEST "APELE ROMÂNE"


Musafir

/ #15

2015-10-15 05:28

Deoarece sunt unul din angajatii A.N.Apele Romane care este direct afectat de aceste decizii luate. In nenumarate randuri, la ajustarile salariale unde trebuia sa primim ceva la salar (Fiind institutie publica), nu am primit deoarece eram ''autofinantati'', iar la reduceri salariale eram doar institutie publica. Un fel de struto-camila.
Cand trebuie sa primim ceva: 5 % de exemplu - in doua transe prima transa de 1,5 % -de anul viitor din decembrie, iar a doua transa in termene rezonabile cand bugetul o va permite ( niciodata )
Cand trebuie sa se ia din salarii: -incepand cu data de 1 a lunii urmatoare se retrag sporuri si drepturi in cuantum de 25 %
De ce nu se retrag si astea in doua transe? De fapt de ce se retrag? Nu angajatul a luat decizia de a-si acorda anumite sporuri si ajutoare. Aceste sporuri si ajutoare au fost dobandite de-a lungul anilor prin munca si negocieri ale sindicatului cu angajatorul.
Ar fi normal ca angajatorul sa cheme si sindicatul la o negociere a retinerilor, nu sa ia hotararea unilaterala si imediata.
Traim in Romania ca niste sclavi ai propriilor alesi. Nu le este rusine cand se privesc ochi in ochi cu electoratul? Nu!!!