DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

Musafir

/ #235

2015-09-02 16:05

Pentru ca sunt satul de nedreptati, fiindca am vazut pe site-ul acesta o petitie "Romania cere Schengen!", in care mai multi conationali de-ai nostri vor sa sensibilizeze Europa, institutiile statului, se simt discriminati cand lor li se verifica documentele de calatorie si altii se plimba nestingheriti prin statele U.E! Eu n-am semnat petitia cu Schengen-ul, fiindca inainte de a cere Schengen, ar trebui sa cerem adevar, dreptate, onestitate, unitate, sa aratam ca nu mai dorim, nu mai suntem complici la fapte de coruptie. Am 42 de ani. De 25, traiesc in minunata noastra democratie, in Valea Jiului, acolo unde, foarte curand, nu va mai fi deloc minerit. Nu chiar de 25, dar de vreo 10 ani, mi-e dor de comunism, de zilele in care oamenii stiau ce inseamna legea, respectul, frica, in care aveau locuri de munca, in care nu ti-era frica sa-ti lasi copiii afara, in care asistenta medicala exista si chiar era gratuita, elevii, studentii, oamenii muncii beneficiau de tratamente, de recuperare, in care performanta era incurajata. Daca erai un elev, un student, un sportiv merituos, statul te sprijinea si nu se intampla nicicum sa nu ai adapost, sa nu ai ce manca. Astazi, daca nu dai peste un Mecena, daca ai ghinionul de a trai in orase in care nu mai sunt locuri de munca, odata cu serviciile parintilor, s-au dus si sansele tale de a mai face ceva in viata in conditii decente. Ii invit pe cei care se vaita ca o duc prost ca sefi de clinici universitare, pe cei din sanatate care doresc sa se legalizeze mita, sa faca o excursie in Valea Jiului, sa vada cum traiesc oamenii de pe aici, cetatenii de la care dansii asteapta spaga, cei care ori n-au putut sa fure de la stat ori au fost oameni si s-au sfiit s-o faca. Sa vada Romania reala, formata din oamenii care n-au capusat institutiile publice, n-au tras tunuri, nu-si pot cumpara nici sanatatea si nici libertatea. Domnul Victor Ponta are copii sanatosi, frumosi, crescuti bine! Copiii lui au mama, tata, bunici langa dansii. Sa vina la noi sa vada cum arata copiii cu parinti plecati pe-afara, cum se arunca-n bratele oricui le arata un dram de afectiune, afectiune pe care o cersesc.