DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

Andreea Vanatoru

/ #218 Confirm.

2015-09-01 13:58

Confirm ca am semnat pentru ca imi doresc o tara civilizata si nu bananiera.

O tara in care, daca pacientii isi indeplinesc obligatiile lor si platesc asigurari de sanatate, in contul acelor asigurari, nu ca o favoare, sunt tratati gratuit in sistemul de stat.

Medicii, care se plang ca pacientii au numai drepturi si ei doar obligatii, sunt niste prefacuti. Pacientii au drepturi pentru ca si-au indeplinit obligatia de a plati asigurarile de sanatate. Medicii au obigatii, fiindca sunt platiti de stat, din contributiile noastre cand lucreaza in sistemul public. Nu le convine? Sa plece, vorba lui Basescu! Se gasesc destui tineri sau refugiati care sa le ia locul!

Nu sunt toti corupti, nenorociti, dar sunt foarte multi nerusinati printre domnii si doamnele doctori, nu cei care au facut obiectul discutiilor D-voastra, plecati peste hotare sau care au avut taria de caracter, curajul si sinceritatea aproape de necrezut de a spune tot, inclusiv ce-i jeneaza.

Domnule Doctor,

Sper ca nu v-ati speriat, sper ca ceea ce ati citit, daca ati mai citit, sa va faca sa intelegeti ca oamenii nu va urasc, ci va simpatizeaza, unii, v-au si indragit sau chiar va iubesc.  Nu pentru lucrile de care va rusinati singur. Despre acelea, eu nu va amintesc, dar va felicit pentru celelalte si pentru gestul din troleibuz. Eu nu stiu daca as fi putut sa-l fac, desi as fi avut pornirea sa ajut. Nu stiu daca eram in stare sa ma privez pe mine, sa-mi privez copilul ca sa ajut un strain. Pentru acel gest, aveti toata pretuirea si admiratia mea!

Domnule Doctor, o doamna scria ca greseala recunoscuta e pe jumatate iertata. Eu as spune asa: ca cea mai mare pedeapsa pentru D-voastra sunt constiinta proprie, scrupulozitatea de care dati dovada, framantarile cu care traiti in fiecare zi!  Ati reusit sa ma faceti sa plang de cateva ori si nu o fac prea des. Va spun si de ce: pentru ca stiu cat e de greu sa va impartiti, sa alegeti intre relatiile de familie, cele profesionale, imi inchipui ca fiecare om cu care ati intrat in contact asteapta altceva de la D-voastra! Domnule Doctor, eu nu va voi ura succes in a fenta legea! Dar sa stiti ca ma voi ruga de acum zilnic sa nu o patiti...! Sa va dea Dumnezeu sanatate, putere si intelepciune...! Ca chibzuinta si omenia sa va scape si fereasca de toate cele rele! Si e posibil sa va scape daca veti fi la fel de cumsecade si pacientii vor fi multumiti...! Daca vor fi, nu vor simti nevoia sa anunte DNA-ul cand isi vor "manifesta recunostiinta"...! Doamne, iarta-ma!  Parca am fi in filmele cu gangsteri..., mafioti...