Referendum limitare privilegii parlamentari


Musafir

/ #645

2015-08-28 07:58

1. Democratia in economia de piata (capitalista) inseamna printre altele reprezentarea proportionala a cetatenilor (si implicit costuri platite din taxele catre stat in anumite limite).
In secolul XXI, cu atatea sisteme informatice, se poate da in orice zi situatia cetatenilor Romaniei si implicit cati parlamentari sunt indreptatiti sa ne reprezinte. Costurile alocate de la bugetul statului roman pentru parlamentari trebuie sa aiba la baza acelasi principiu ca si alocarea de fonduri pentru alte institutii(educatie, sanatate, aparare, etc.). Constat cu amaraciune ca toti parlamentarii care ne reprezinta azi fac legi prin care isi dau drepturi banesti fara nici un calcul referitor la resursele din care urmeaza sa le fie platite. La codul fiscal intai au votat si acum verifica resursele financiare. Sa faca la fel si cu legile prin care isi aloca drepturi.
2. Un referendum similar e necesar pentru limitarea drepturilor fostilor presedinti ai Romaniei. In timpul azi hulitului comunism invatam la scoala ca regele a venit in Romania cu o valiza si dupa abdicare a plecat cu vagoane de bunuri. Daca pentru fiecare presedinte trebuie sa platim taxe din care sa i se asigure drepturi la nivelul pretentiilor lui Traian Basescu (vila de lux, personal de proptectie si paza, etc.) in 50 de ani copii nostri vor plati pentru fostii presedinti mai mult decat pentru un rege.