Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #41457 Rechinii mici se înfruptă la greu din Oltchim (I)!

2015-07-13 07:05

Deschidem un serial fulminant: Rechinii mici se înfruptă la greu din Oltchim!

http://www.viatavalcii.ro/       Luni, 13 Iulie 2015    Scris De Redacția


SC Sistemplast SA este o societate comercială pe acţiuni, cu capital majoritar de stat. La Sistemplast, Oltchim este acţionar cu 95,5%, iar Consiliul de Administraţie este compus din persoane de la Oltchim.
Aşa că, tot ce se întâmplă în Sistemplast are legătură cu Oltchim.
Şi se pare că în SC Sistemplast se întâmplă lucruri destul de grave. Vi le vom dezvălui într-un serial care debutează astăzi în Viaţa Vâlcii. Prima şi cea mai ciudată decizie a directorului general al SC Sistemplast SA, ing. Mircea Pavelescu, care deţine funcţia din 25 septembrie 2014, pe bază de contract de mandat, este de a refuza colaborarea cu contabilul şef al societăţii, economistul Petre Diculoiu. Potrivit Legii contabilităţii nr. 82/1991, art. 10, societăţile comerciale pe acţiuni, deci şi SC Sistemplast SA, organizează şi conduc de regulă contabilitatea în compartimente distincte, conduse de contabil şef, director economic sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie.
Persoana desemnată de Consiliul de Administraţie al SC Sistemplast SA să conducă contabilitatea societăţii este Petre Diculoiu, care îndeplineşte funcţia de contabil şef. Potrivit organigramei societăţii, în subordinea contabilului şef se află serviciul financiar-contabilitate, salarizare, serviciul control financiar preventiv şi serviciul contractare, facturare, aprovizionare. Însă, din data de 25 septembrie 2014, de când deţine funcţia, directorul general Mircea Pavelescu a repartizat direct serviciului financiar toate documentele intrate în societate de la instituţii şi societăţi, fără ca şi contabilul şef să poată lua cunoştinţă de conţinutul acestora şi fără că acesta să poată dispune măsurile care se impun, deşi contabilul şef a solicitat verbal să-i fie repartizate documentele pentru a dispune compartimentelor din subordine soluţionarea lor. În plus, acelaşi director general a solicitat direct de la sa_lariaţii din subordinea contabilului şef situaţii financiar-contabile, fără ca acesta să le verifice şi să certifice pentru exactitate. (Va urma)