Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #38632 Re: Re: Re: Pofta ce-a poftit-o SVO ... un nou val de concedieri pe platforma Arpechim.

2015-05-27 15:31

#38628: - Re: Re: Pofta ce-a poftit-o SVO ... un nou val de concedieri pe platforma Arpechim.  

SI PENTRU RESTABILIREA ADEVARULUI SI PENTRU DOMNII MANCATORI DE RAHAT DIN FRUNTEA SVO LE RECOMAND SA REVADA SI SA RECITEASCA CE S-A PUBLICAT SI MAI ALES CE AU DECLARAT (CIN CALITATE DE VEDETE DE CARTON ALE TELEVIZIUNILOR) IN MASS MEDIA IN SEPTEMBRIE 2012 ... ASA "CA SA SE STIE" SI SA NU MAI MINTA CU NERUSINARE:

Protest la Oltchim Râmnicu Vâlcea: 300 de angajați și-au cerut salariile restante: Liviu Pop a propus o soluție în 7 zile

Un articol de: B1 TV | 05 Sep 2012, 17:22

Trei sute de oameni au ieşit mierc_uri în stradă la Oltchim, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit salariile sau tichetele de masă. O situaţia gravă despre care s-a discutat şi la Guvern. 

Protestul a fost reluat în această după-amiază, când 200 de angajaţi au vrut să intre în birourile instituţiei. Pentru a vedea exact care este situaţia ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, a mers în zonă și a avut discuții cu  conducerea combinatului şi liderii de sindicat. Pop a discutat cu angajații Oltchim, cărora le-a transmis că va găsi în 7 zile o soluție la problemele lor.

Angajaţii Oltchim au protestat în faţa sediului administrativ al instituţiei. Oamenii sunt nemulţumiţi că de două luni nu şi-au mai primit nici banii, nici bonurile de masă.

„E foarte greu. Avem şi noi probleme familiare, oamenii nu au cu ce veni la serviciu, avem colegi care dorm prin instalaţie, care nu mai pleacă acasaă pentru că nu au bani de bilete, de abonamente”, a declarat un protestatar.

Oamenii spun că, în ciuda promisiunilor făcute de premier încă de acum două luni, combinatul a rămas fără energie electrică.

„Oltchimul astăzi, chiar din 23 august, are toate instalaţiile oprite din cauza lipsei energiei electrice prin faptul că din imposibilitatea de a plăti energia la furnizori, acesta a dispus limitarea livrării la 8 la RV și la 3 la Pitești. Cu părere de rău ieri în consiliul de administrație directorul general și-a depus demisia prin faptul că nu vrea să fie în această funcție când Olttchimul se va lichida și mai rău, în situatia în care nu mai poti să mai plătești salariile c_urente și restante”, a declarat liderul Sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu.

Salariaţii de la Oltchim au anunţat că vor protesta în fiecare zi, până la privatizarea care este anunţată pentru 18 septembrie.

Premierul Victor Ponta a anunțat, mierc_uri, că există două mari companii, din "zone geografice total diferite", interesate să preia combinatul chimic Oltchim. "Aici, domnul ministru Chiţoiu, ştiţi, răspundeţi - capul, viaţa şi tot - de succesul operaţiunii de privatizare de la Oltchim", i-a transmis Ponta ministrului Economiei.

 
CORNESCULE TU "RECITI" DIN CARTEA "ZLOT CU ZLOT" A LUI CERNEV?