Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #36641 Piperea: "Oltchim a ajuns la o producţie lunară de 6.000 de tone de polioli"

2015-04-25 02:44

Companii-Afaceri
24.04.2015
Combinatul vâlcean Oltchim are o producţie lunară de peste 6.000 de tone de polioli, după ce a reuşit să încheie, anul trecut, contracte pe un an pentru vânzarea produselor sale, ne-a declarat ieri avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai societăţii.

Veniturile Oltchim sunt acum în creştere, iar EBITDA (profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) a depăşit un milion de euro pe lună, mai spus domnia sa subliniind că societatea reuşete să-şi plătească integral facturile curente şi încă 3 milioane de lei lunar din facturile restante pentru utilităţi.

Avocatul susţine că Tribunalul Vâlcea a aprobat, în urmă cu două zile, planul de reorganizare a Oltchim, dar fără varianta de conversie a creanţelor în acţiuni: "Tribunalul a admis doar varianta prin care vindem activele viabile prin intermediul unui SPV, unde Oltchim SA este acţionar majoritar. Acum nu mai suntem în contratimp cu vânzarea combinatului, care nu mai este în aceeaşi situaţie ca în 2013. De aceea spun că şansele de vânzare către un investitor s-au îmbunătăţit considerabil. Am trimis deşa prezentări către primii 50 de jucători mondiali din domeniul petrochimiei şi aşteptăm răspuns".

Creditorii au aprobat vânzarea Oltchim la un preţ minim de 307 milioane euro. Datorii totale înscrise la masa credală sunt de circa 800 de milioane de euro. Astfel, o parte din aceste datorii vor fi şterse.

Gheorghe Piperea a adăugat că, începând din aprilie, Oltchim face plăţi şi către cei 1000 de disponibilizaţi. Domnia sa susţine că plăţile vor creşte când Oltchim nu va mai înregistra pierderi nete.

http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=267500.html