Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

NEWS :

/ #34974 Piperea: Costurile cu ecologizarea depasesc cu 300% sumele care s-ar obtine din lichidarea Oltchim

2015-03-04 10:48

Piperea: Costurile cu ecologizarea depasesc cu 300% sumele care s-ar obtine din lichidarea Oltchim

Costurile lucrarilor de ecologizare, in cazul falimentarii Oltchim, depasesc cu 300% sumele ce ar putea fi obtinute din lichidarea companiei, spune avocatul Gheorghe Piperea, argumentand de ce acest scenariu nu va fi benefic pentru nimeni.

"La doi ani de la declansarea insolventei la Oltchim Rm Valcea suntem in prag de vot al adunarii creditorilor asupra planului de reorganizare", mentioneaza Piperea pe pagina sa de Facebook.

Cu o cifra de afaceri lunara de 15 milioane de euro si un grad de utilizare a capacitatii de productie de 30 % (fata de doar 6 milioane de euro si, respectiv, 6% in ianuarie 2013), Oltchim are in plata peste 2300 de angajati. In mod indirect, pentru ca s-a mentinut in viata in ciuda asteptarilor si cerintelor FMI, Oltchim tine in viata inca 3000 de locuri de munca la intreprinderile de pe platforma Oltchim, dependente de supravietuirea acestuia, apreciaza avocatul.

"Cele 2.300 de salarii platite direct de Oltchimul aflat in insolventa din 2013 pana in prezent au generat peste 12 milioane euro impozite, taxe locale si contributii la asigurari sociale/de sanatate, adica toate acele impozite si taxe care se platesc de angajator prin retinere (stopaj) la sursa", mai spune Piperea.

El adauga ca aceste 24 milioane de euro sunt sursa de finantare a pensiilor, medicamentelor si tratamentelor medicale, spitalizarilor, ajutoarelor de somaj si a multor alte prestatii sociale ale statului si ale unitatilor administrativ - teritoriale catre cetatenii din judetele Valcea si Arges.

"Faceti acum, (ne)stimati hateri, comparatia cu falimentul, acela pe care vi-l doriti pentru ca cei care l-au cauzat sa scape nepedepsiti: in faliment nimeni nu ia nimic, intrucat costurile lucrarilor de ecologizare (intinse pe 10 ani de la inceputul lichidarii) sunt atat de enorm de mari, incat depasesc cu 300% totalul sumelor ce ar rezulta din lichidarea Oltchim", estimeaza Gheorghe Piperea.

El mai spune ca nu a incasat pana in prezent niciun onorariu pentru cei "doi ani de chin" la Oltchim. "Pana acum am lucrat pe datorie. Am fost si pentru acei oameni, chiar si pentru haterii locali, un parakletos, nu credeti?", intreaba retoric Piperea.

 http://www.dailybusiness.ro/stiri