Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #34290 Re: Ei sunt sunt cioclii Arpechim !!! Ei sunt sunt cioclii Oltchim !!!

2015-02-20 14:52

#34289: - Ei sunt sunt cioclii Arpechim !!! Ei sunt sunt cioclii Oltchim !!! 

 

Ei sunt sunt cioclii Arpechim

Vinovaţi de dispariţia de pe harta economică a Arpechim sunt, în principal, prim-miniştrii care au condus guvernele în perioada de după privatizare. Adică, în ordine, Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu, Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu şi Victor Ponta. Cei cinci sunt principalii responsabili pentru tragedia de azi. Au condus guverne care nu numai că n-au făcut nimic pentru menţinerea în viaţă a industriei româneşti, în general, dar au lucrat cu spor în a o demola cât mai temeinic.

„O mare înfrângere”

„Eu unul mai sper să se găsească o soluţie. În acest sens mă voi întâlni cu administratorul judiciar al Oltchim, având în vedere că se dorea preluarea rafinăriei din Piteşti şi includerea sa într-un sistem integrat cu Oltchim. Voi vorbi cu domnul Gheorghe Piperea şi sper să găsim o soluţie. Este deplorabil şi este o mare înfrângere pentru noi toţi că s-a ajuns aici!” – Theodor Nicolescu, deputat PNL.

„S-a ajuns aici din incompetenţă”

„S-a pierdut un tren important în momentul în care i s-au pus beţe în roate domnului Dan Diaconescu atunci când câştigase licitaţia pentru privatizarea Oltchim. Iată unde s-a ajuns! Pot spune să s-a ajuns aici din incompetenţă, din hoţie, din interese obscure, din neimplicarea la timp a celor care trebuiau să se implice. Sunt revoltat că s-a ajuns la demolare! Ultimele guverne «au scăldat-o», aşa că s-a ajuns ca mândria economiei argeşene să fie în situaţia de a fi trimisă la fier vechi” – Marian Fulga, consilier local şi preşedinte PP-DD Argeş.

„Ar fi mare păcat”

„Eu ştiu că nu este vorba de demolarea întregii rafinării, ci doar a unor instalaţii. Sper să nu fie vorba de toată rafinăria, ar fi mare păcat” – Radu Vasilică, deputat PSD.

„Privatizare iresponsabilă”

„Acum plătim preţul politicii iresponsabile de privatizare a Petrom realizată de guvernarea Năstase, care se reflectă acum şi în preţul carburanţilor, şi în soarta Arpechim. Elevul lui Năstase, Victor Ponta, nu face decât să desăvârşească dezastrul. Nu trebuie să gândim simplist: dacă Arpechim dispare, dispar şi mii de locuri de muncă – să ne gândim numai la firmele de mentenanţă şi la furnizori. Eu am lucrat ani buni la TMUCB, care realiza lucrările de construcţie şi reparaţii la Arpechim şi îmi aduc aminte cu nostalgie de perioada respectivă. S-a muncit mult, ne mândream cu faptul că platforma Arpechim era una dintre cele mai moderne din Europa. E o crimă pentru economie. Am fost amăgiţi electoral că se găsesc soluţii. Nu ştiu dacă se mai poate face ceva, dar Guvernul este obligat să caute soluţii care să nu ducă la demolarea Arpechim. Şi parlamentarii de Argeş sunt datori să se bată pentru ca Arpechim să nu fie demolat” – consilier judeţean Dan Bica, preşedinte PDL Argeş.