Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #34289 Ei sunt sunt cioclii Arpechim !!! Ei sunt sunt cioclii Oltchim !!!

2015-02-20 14:49

Vinovaţii pentru dezastrul de la Arpechim trebuie să plătească!

http://www.ziarulargesul.ro/         Posted By: Sorin Simion        Posted date: februarie 20, 2015

 

Ei sunt sunt cioclii Arpechim !!!

Vinovaţi de dispariţia de pe harta economică a Arpechim sunt, în principal, prim-miniştrii care au condus guvernele în perioada de după privatizare. Adică, în ordine, Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu, Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu şi Victor Ponta. Cei cinci sunt principalii responsabili pentru tragedia de azi. Au condus guverne care nu numai că n-au făcut nimic pentru menţinerea în viaţă a industriei româneşti, în general, dar au lucrat cu spor în a o demola cât mai temeinic.

Nu cu mulţi ani în urmă ne lăudam că Argeşul este un puternic centru industrial, cu unităţi emblemă la nivel naţional. 25 de ani de capitalism au fost însă de ajuns ca de pe faţa pământului să fie rase unităţi simbol, în locul lor apărând hipermarketuri şi complexe comerciale ca ciupercile după ploaie. Anunţul OMV Petrom cu privire la începerea procedurilor de demolare a rafinăriei Arpechim este, practic, bomboana de pe coliva unei industrii argeşene aproape muribunde. Guvernanţii de la toate nivelurile (local, judeţean, naţional) au acţionat parcă în aşa fel încât să pună cât mai multe unităţi pe butuci. Vânduţi sau nu, din prostie, din neştiinţă ori şi din una, şi din alta, cei de la conducere au trădat, se poate spune, încrederea argeşenilor. Pentru ce am avut ministru argeşean la Economie (Andrei Gerea)? Pentru ce am avut vicepremier piteştean (Daniel Constantin)? Pentru ce avem 17 parlamentari?

CDR, PSD, PDL, aceeaşi mizerie

Problemele au început după privatizarea Petrom. La conducere era atunci PSD, dar bazele privatizării fuseseră puse de CDR. S-au perindat apoi la putere mai toate partidele, de la PNL la PDL, de la PSD la PC, plus atotprezentul UDMR. În 2010 a fost închisă oficial rafinăria din Piteşti. Premier era Emil Boc. Nici următorii premieri – Mihai Răzvan Ungureanu şi Victor Ponta – nu au mişcat lucrurile în favoarea Arpechim, ba chiar ne-au minţit constant că statul negociază cu OMV Petrom preluarea rafinăriei pentru a o integra într-un sistem economic unitar cu Oltchim. Între timp, de la miile de oameni care lucrau pe platformă s-a ajuns la câteva sute, care se ocupă de întreţinerea instalaţiilor oprite. Miniştrii Economiei, de asemenea, au pus cruce Arpechimului prin acţiunile lor. Varujan Vosganian, Adriean Videanu, argeşeanul Andrei Gerea – toţi sunt în egală măsură vinovaţi. Groparii Arpechim trebuie să plătească.

 

Reacţiile în legătură cu începerea procedurilor de demolare a Arpechim sunt diverse. Variază de la tonuri resemnate la acuzaţii grave, semn că nu este vorba de un eveniment care să fie trecut cu vederea. Poate că putem vorbi aici chiar de un atentat la siguranţa naţională şi la sabotarea intereselor României.

„Rămânem doar cu istoria”

„Este dureros de-a dreptul! Acum vom rămâne doar cu istoria acestui obiectiv important… Este greu de apreciat în acest moment cine este vinovat pentru ceea ce se întâmplă. Vina ar trebui căutată la rădăcini, adică în momentele de dinainte de privatizare şi de la privatizare. Din păcate, nu este singurul obiectiv economic important care dispare” – Gheorghe Badea, prim-vicepreşedinte Camera de Comerţ şi Industrie Argeş.