Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

paul

/ #34283 reorganizare, faliment, lichidare

2015-02-20 12:50

Tot pentru intreaga prostime speriata de faliment:

Daca planul de reorganizare propus de HOTII DE PIPEREA SI BALAN, nu se aproba, NU ESTE OBLIGATORIU CA INSTANTA SA HOTARASCA FALIMENTUL SOCIETATII.

Tot in aceeasi sedinta a Comitetului Creditorilor se poate cere de catre alte parti implicate in procedura insolventei sa intocmeasca un nou plan de reorganizare, si, din informatiile mele vor exista inca doua intentii in acest sens, una din parte actionarului minoritar PCC si una din partea a doua banci creditoare.

Problemele acestor planuri sunt:

• nu poti scoate din joben un plan, trebuie sa te consulti cu foarte multa lume, trebuie sa angajezi specialisti, un plan serios de reorganizare are nevoie de cel putin 4-5 luni sa poate fi creionat.

• trebuie sa angajezi numai ceea ce poti face in mod real si numai resursele pe care ESTI SIGUR CA LE POTI OBTINE.

• trebuie sa ai ce sa oferi in schimbul acestei rabdari pe care o cumperi de la creditori.

 

La toate aceste probleme se mai adauga una: FARISEUL SI HOTUL PIPEREA SI PRIETENUL LUI DE HOTIE BALAN NU S-AU OCUPAT DE OLTCHIM.

Si timpul pretios de la declararea insolventei si pana la prezentarea acestei bascalii de plan a fost irosit. Adica toti creditorii nu mai cred intr-o solutie de succes.

Deci intre teorie si practica este o cale atat de lunga...

In aceste conditii, daca planul nu se aproba insa se manifesta intentia in Comitetul Creditorilor a cel putin uneia din partile enumerate de mine mai sus, instanta ia act de respingerea planului celor doi HOTI si poate aproba un nou termen de depunere a unui nou plan de reorganizare sau poate declara falimentul sau chiar lichidarea.

Toata lumea se sperie de faliment de parca ar fi moartea. Va reamintesc tuturor ca moartea ne cauta pe toti, inclusiv pe FARISEUL SI HOTUL PIPEREA. De asemenea orice lucru bun are si un sfarsit iar sfarsitul este mai aproape decat credeti.