Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE OLTCHIM.

/ #34264 Re: Re: Re: Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta

2015-02-20 10:17

#34263: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Re: Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta 

 continuare...

In termen de 3 zile de la data sedintei Adunarii, se va incheia un proces-verbal prin care ofertantul castigator va fi desemnat adjudecatar, acesta urmand a fi semnat de catre Oltchim S.A. (prin administrator special si consortiu de administratori judiciari) si de catre adjudecatar, prin reprezentantul acestuia.
C. Plata pretului si perfectarea vanzarii
Plata pretului, respectiv a diferentei dintre pretul total de vanzare si garantia de participare constituita de catre ajudecatar, se va face, cel mai tarziu, la data perfectarii vanzarii.
Ulterior finalizarii transferului de active intre OLTCHIM S.A. si OLTCHIM SPV, va avea loc cesionarea partilor sociale ce vor fi detinute de catre societatea debitoare in OLTCHIM SPV catre tert, vanzare ce va fi perfectata in termen de 30 de zile calendaristice de la notificarea finalizarii transferului activelor.
In ipoteza in care diferenta dintre pretul vanzarii si garantia de participare nu va fi achitata in termenele si conditiile negociate si asumate prin oferta finala si irevocabila, ofertantul castigator va pierde contravaloarea tuturor sumelor deja achitate, acestea ramanand castigate averii societatii debitoare, si, implicit, va pierde calitatea conferita de procesul-verbal prin care se va constata calitatea acestuia de adjudecatar.
Bunurile instrainate de catre administratorul judiciar in procedura insolventei sunt dobandite libere de orice sarcini, in conditiile prevederilor art. 53 din Legea nr. 85/2006, privind procedura insolventei.
Spezele vanzarii se afla in sarcina adjudecatarului. De asemenea, spezele bancare ocazionate de achitarea garantiei de participare la negocierea directa, restituirea garantiei de participare la negocierea directa si plata de catre adjudecatar a diferentei de pret, se afla in sarcina acestuia din urma.
D. Transferul elementelor patrimoniale si afacerii Oltchim S.A. catre Oltchim SPV SRL

Pentru a verifica efectuarea completa a transferului elementelor patrimoniale ale OLTCHIM S.A. si al autorizatiilor, permiselor, licentelor si al altor certificari necesare si obligatorii desfasurarii activitatii, descrise in Anexa nr. 6 a prezentului Plan si avute in vedere la formularea ofertei angajante, adjudecatarul are dreptul de a desemna, pe cheltuiala sa, un reprezentant care sa monitorizeze activ procesul de transfer. In indeplinirea activitatii de monitorizare, reprezentantul ofertantului castigator va constata realizate operatiunile de transfer a patrimoniului si afacerii Oltchim S.A. si va aduce la cunostinta reprezentantilor Oltchim S.A., in scris, observatiile, respectiv propunerile sale, pe intreg parcursul procesului de transfer, in vederea evitarii, respectiv remedierii oricaror eventuale probleme ce ar putea aparea in legatura cu aceste operatiuni. In acest sens, reprezentantul adjudecatarului va semna, alaturi de reprezentantii Oltchim S.A., fiecare act de transfer sau, in ipoteza in care un asemenea demers nu este posibil, raportat la natura juridica

Page 94 of 315