Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #34136 Reîncep protestele la Oltchim.

2015-02-19 10:15

 

 
VIDEO TELEJURNAL

Reîncep protestele la Oltchim. Foştii salariaţi se tem ca nu-şi vor primi salariile compensatorii

 

După un armistiţiu de câteva zile, muncitorii disponibilizaţi de la Oltchim reîncep protestele. Foştii salariaţi se tem ca nu-şi vor primi salariile compensatorii.

19 Februarie 2015, 09:32 (actualizat 19 Februarie 2015, 09:33

O sută de manifestanţi au mers în faţa prefecturii şi au cerut o întrevedere reprezentantul guvernului în judeţ. Oamenii sunt hotărâţi să protesteze zilnic în faţa combinatului până când cei în măsură vor lămuri situaţia lor.

Totodată, sindicaliştii îi acuză pe administratorii financiari că ascund o ofertă clară de redresare a combinatului chimic.

Potrivit liderilor de sindicat, două fonduri de investiţii au făcut oferte ferme de preluare a societăţii, încă de anul trecut. Administratorii judiciari nu le-au luat în calcul.

Prefectul judeţului Vâlcea le-a promis foştilor angajaţi că va analiza planul de reorganizare şi va transmite informaţiile Guvernului Ponta.


Planul de reorganizare a societăţii Oltchim a fost depus la Tribunalul Vâlcea acum două săptămâni. Nu prevede termene clare de plată a salariilor compensatorii sau a celor restante.