Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #34092 Mai ştergem un obiectiv de pe hartă: OMV începe demolarea Arpechim.

2015-02-18 15:58

#34090: - Începe demolarea rafinăriei Arpechim 

 http://www.ziarulargesul.ro/mai-stergem

Mai ştergem un obiectiv de pe hartă: OMV începe demolarea Arpechim

Posted By: Sorin SimionPosted date: februarie 18, 2015

Din nefericire, ceea ce anticipam cu ceva vreme în urmă, s-a întîmplat. Austriecii de la OMV, patronii rafinăriei Arpechim, au început demersurile legale pentru demolarea Arpechim. Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş, care a fost notificată în acest sens, a făcut câteva precizări în legătură cu demersul OMV.

Iată ce spune instituţia respectivă: „OMV Petrom SA a informat Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş cu privire la intenţia de desfiinţare prin demolare a unor instalaţii de pe amplasamentul punctului de lucru Arpechim Piteşti. Conform notificării OMV Petrom SA, procesul de demolare pe care intenţionează să-l demareze este de lungă durată, demolarea instalaţiilor urmând a se realiza etapizat, întregul proces fiind estimat a se încheia în anul 2018″.

De „optimismul rezervat” afişat zilele trecute, în Argeş, de ministrul – argeşean, ce ironie! – de resort, Andrei Gerea, ca şi de promisiunile Guvernului, s-a ales praful. Aşadar, mai ştergem un obiectiv important de pe harta Piteştiului şi a ţării. Detalii, în ziarul nostru de mâine.