Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS OLTCHIM:

/ #33957 Gerea: S-a pierdut un tren, nu știu dacă se mai poate întâmpla ceva cu rafinăria. Să rămânem optimi

2015-02-15 13:56

Gerea: S-a pierdut un tren, nu știu dacă se mai poate întâmpla ceva cu rafinăria. Să rămânem optimiști pentru Oltchim

Pentru Andrei Gerea, în scurtul mandat de la ministerul Economiei privatizarea Oltchim la pachet cu Arpechim a fost obiectul principal. Când lucrurile au început să meargă, existând discuții avansate cu un grup de investitori strategici din China, PNL a ieșit de la guvernare, retrăgând și mandatul lui Andrei Gerea. Acesta a revenit între timp la ministerul Energiei însă, din partea PLR, dar nu a uitat de Oltchim. Tot între timp, discuțiile cu chinezii s-au stopat, din câte se pare abia acum au fost reluate. Și, din păcate pentru Argeș, rafinăria riscă să ajungă la fier vechi, pentru că OMV nu mai dorește să o mai țină în picioare. Gerea spune că ar trebui să rămânem optimiști, măcar pentru Oltchim și partea de petrochimie din Piteși preluată de companie, fiind circumspect că Rafinăria mai poate fi salvată.

"Am avut anul trecut o șansă pentru Arpechim. Când am plecat de la minister, în săptămâna respectivă, în guvern se stabilise să facem comisia de negociere pentru preluarea rafinăriei de la OMV Petrom astfel încât cei interesați de preluarea Oltchim să le poată prelua la pachet. Aceasta a fost strategia atunci, pentru că toți au solicitat să le cumpere împreună. Din păcate acest lucru nu s-a întâmplat. Revenim iarăși la instabilitatea în gestiune, generată și de instabilitatea politică. Au venit alte gândiri și opinii. Nu s-a mai mers în aceeași direcție. Deși pista chinezească a revenit între timp, Oltchim a mers foarte bine anul trecut profitând de scăderea prețului petrolului. Dar ce ne interesa atunci pe noi era găsirea unui investitor strategic care să fructifice toată capacitatea. Din păcate s-a pierdut acest tren. Au fost reluate discuțiile, dar cel puțin cu rafinăria nu pot spune că se mai poate întâmpla ceva.

Oltchimul poate avea o șansă fără rafinărie, dar trebuie găsiți investitori interesați să o cumpere astfel. Ar trebui să ne păstrăm totuși optimismul. îl cunosc pe ministrul Economiei și va face tot ce va depinde de domnia sa petru a găsi o soluție, a afirmat ministrul Energiei", Andrei Gerea.

Ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, a fost prezent vineri în Argeș, împreună cu Anca Ionescu, consilier de stat în cadrul ministerului. Ministrul a vizitat platforma nucleară de la Mioveni și, la Pitești, a avut o întâlnire cu mediul de afaceri.