Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #32570 VALCEA FIERBE. VIN CHINEZII!

2015-01-23 15:52

#32569: - ARPECHIMUL ESTE MULTUMIT SI LINISTIT. VIZITA DE FELICITARI. 

 http://liviumarianpop.ro/vizita-de-lucru-in-judetul

Vizită de lucru în județul Vâlcea

 joi, ianuarie 22, 2015

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, a fost prezent, miercuri, 21 ianuarie, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Vâlcea, unde a avut o discuţie cu reprezentanţii salariaţilor şi foştilor salariaţi ai combinatului chimic Oltchim.

La întâlnire au fost prezenţi deputatul PSD Constantin Rădulescu, senatorul PSD Laurenţiu Coca şi prefectul judeţului Vâlcea Dumitru Cornoiu.

Discuţiile s-au axat, printre altele, pe situaţia angajaţilor disponibilizaţi de la Oltchim care nu şi-au primit plăţile compensatorii de aproape 18 luni.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a spus că există un protocol realizat de administratorul judiciar al combinatului în care este prevăzut planul de reorganizare, dar și plata datoriilor pe care le are societatea.

Liviu Marian Pop a făcut apel la respectarea protocolului şi a anunţat că până în 5 februarie disponibilizaţii de la Oltchim vor fi informaţi cu privire la modul în care se vor face plăţile.

În acest sens, săptămâna viitoare, ministrul delegat pentru Dialog Social va avea o întâlnire cu ministrul Economiei Mihai Tudose şi cu reprezentaţii salariaţilor.

De asemenea, ministrul Liviu Marian Pop a anunţat că există o scrisoare din partea unui consorţiu chinez interesat de preluarea combinatului şi a apreciat că este nevoie de “pace socială pentru a nu alunga investitorii”.

Totodată, ministrul a adăugat că pe lângă plăţile compensatorii pe care combinatul trebuie să le acorde salariaţilor, Guvernul  este interesat de privatizarea şi, implicit, de salvarea combinatului.