Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.
Musafir

/ #31751 RomInsolv si BDO Business Restructuring vor prezenta in februarie planul de reorganizare a Oltchim

2015-01-06 18:04

RomInsolv si BDO Business Restructuring vor prezenta in februarie planul de reorganizare a Oltchim


Planul de reorganizare a Oltchim, aflata in insolventa, va fi prezentat in luna februarie, de catre dministratorii judiciari ai companiei, RomInsolv si BDO Business Restructuring. Acest plan de restructurare urmeaza sa fie aprobat pana cel mai tarziu in luna martie, varianta intrarii in faliment fiind exclusa.
 

Administratorii judiciari ai Oltchim i-au prezentat ministrului Economiei, Comertului si Turismului, Mihai Tudose, calendarul privind procedura de reorganizare a combinatului chimic, care prevede definitivarea tabelului creantelor in 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare in 30 de zile de la aceasta data si aprobarea acestuia cel mai tarziu in 7 martie, potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, noteaza Mediafax.

Tudose s-a intalnit marti cu administratorii judiciari ai Oltchim, administrul special Bogdan Stanescu, si cu o delegatie a Sindicatului Liber Oltchim. "Evolutia financiara din ultimul an ne arata ca exista premize pozitive pentru o reorganizare rentabila a societatii, iar ipoteza falimentului este exclusa", a afirmat Tudose, citat in comunicat.

Administratorii judiciari ai Oltchim au aratat ca cifra de afaceri a companiei a crescut de la intrarea in insolventa (februarie 2013), de la 5,4 milioane de euro pe luna la 16 milioane de euro pe luna in ultimele luni din 2014, inregistrand pentru pima data in ultimii trei ani un profit brut din exploatare cumulat de 580.000 de euro in lunile octombrie si noiembrie ale anului trecut.

Sindicalistii i-au spus lui Tudose ca sunt nemultumiti de prestatia administratorilor judiciari ai Oltchim si i-au cerut ministrului sa verifice activitatea acestora. Compania Oltchim este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 54,8% din actiuni.


Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/Facebook