Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

/ #29847 Gheorghe Piperea plătit regeşte pentru a administra un faliment

2014-11-26 19:41

Greviştii au luat cu asalt Prefectura şi Primăria Râmnicu Vâlcea, Ion Cîlea a fugit! Se încinge atmosfera la Oltchim - Primarul Emilian Frâncu a acceptat dialogul cu manifestanţii; El a fost în audienţă la Vosganian şi a obţinut promisiuni de salarii

Sâmbătă, 30 Martie 2013 00:00

De trei zile, angajaţii Oltchim ies în faţa pavilionului administrativ al combinatului vâlcean pentru a-şi striga nemulţumirile. Aceştia vor să îşi primească salariile restante şi sunt nemulţumiţi şi de faptul că vor fi disponibilizaţi. Ieri, peste 500 salariaţi, după ce au protestat în faţa întreprinderii, au plecat spre Râmnicu Vâlcea, pe jos, 12 kilometri, pentru a continua protestul în faţa Prefecturii. Oamenii nu au ţinut cont de vremea rea şi nici de ninsoare, înaintând spre municipiu, cu pancarde şi scandând tot felul de lozinci, precum: „Vrem să muncim”, „Hoţii”, „Demisia”, „E uşor din Parlament să votezi un faliment”. Singurul care n-a apărut în faţa protestatarilor a fost preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, care a trebuit să participe la o adunare generală a organizaţiei PSD din Păuşeşti-Măglaşi.

Prefectul n-are putere să ia decizii

După ce reprezentanţii salariaţilor de la Oltchim au purtat discuţii cu prefectul Mircea Nadolu, timp în care cei 500 de protestatari au continuat să strige „Jos Guvernul”, acesta a declarat: „Personal, nu mă pot implica în activitatea Oltchim şi nu pot lua măsuri de redresare. Ministerul poate să facă acest lucru şi cei doi administratori juridici care trebuie să ia măsurile necesare. Eu am luată notă despre toate revendicările dânşilor. Datoria mea este să asigur liniştea socială în judeţ şi să informez autorităţile de la Bucureşti despre ce se întâmplă aici, respectiv despre toate aceste cereri ale angajaţilor de la Oltchim. Am făcut informări şi joi, 28 martie şi astăzi (29 martie) şi am prezentat situaţia din municipiu şi toate aceste revendicări. În continuare voi face acest lucru. Am convocat pentru sâmbătă, 30 martie, toţi parlamentarii vâlceni, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean şi cu primarul municipiul Râmnicu Vâlcea, dar şi cu reprezentanţii celor trei sindicate de la Oltchim pentru a purta discuţii, iar reprezentaţii sindicatelor vor prezenta doleanţele parlamentarilor vâlceni. Ei cer să vină aici, la Râmnicu Vâlcea, prim-ministrul, Varujan Vosganian, ministrul Economiei pentru a le spune nemulţumirile. Joi, am stat până la ora 20.00, încercând să găsim o soluţie cu salariile. Din păcate încasările sunt mici din ce s-a produs şi nu s-a putut ca azi (29 martie) să se dea salariile. Din păcate, trebuiau plătite şi materii prime. Se risca, dacă nu se plătea propilena, respectiv 300.000 de euro, ca societatea să-şi înceteze activitatea. Atunci s-a preferat să se plătească aceşti bani şi către salariaţi să se achite un procent de aproximativ 45% din salariu pentru luna februarie. Sperăm ca luni, marţi sau miercuri să se dea diferenţa în funcţie de ce intră în contul Oltchimului. Se speră ca până la sfârşitul lunii aprilie să se ajungă la zi cu toate drepturile salariale. În ceea ce priveşte disponibilizările, nu există nici o listă cu personalul care va fi concediat. Acestea sunt pur şi simplu scorneli. Vor trebui, într-adevăr, să se facă disponibilizări. Activitatea va fi restructurată, dar se vor plăti salarii compensatorii”.

„Vrem o conducere competentă!”

Legat de discuţiile pe care sindicaliştii de la Oltchim le-au purtat cu prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu, preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, ne-a spus: „Nimic concret nu s-a discutat cu prefectul Mircea Nadolu şi nici nu ne aşteptam la acest lucru. Dacă la nivelul Ministerului Economiei nu se iau decizii cu atât mai mult nu se pot lua la nivel local. Un singur lucru ne-a spus prefectul Mircea Nadolu că este posibil ca azi (n.r. vineri, 29 martie 2013), directorul general şi, poate, toată conducerea să fie destituită. Acest lucru, însă, nu ne încălzeşte cu nimic. Ei trebuie să pună o conducere competentă, care să ne ajute să funcţionăm la toate capacităţile de producţie ale Otchimului, să aducă finanţare, să renunţe la şomaj tehnic şi la concedieri. Şi, nu în ultimul rând, trebuie să privatizeze Oltchimul împreună cu rafinăria Arpechimului”.

Primarul Frâncu, alături de salariaţi

De aici, protestanţii au plecat spre primărie, pentru a cere lămuriri şi de la primarul Emilian Frâncu. Primarul municipiului a încercat să îi calmeze, precizând că a stat de vorbă cu ministrul Vosganian, care i-a garantat că va găsi un milion de euro pentru plata salariilor pe luna februarie. „Acum trei zile, tot aşa, la solicitarea dumneavoastră, am început, aproape din oră în oră, să discut cu Ministerul Economiei. Am fost de două ori la Bucureşti. Prima dată m-am întâlnit cu domnul ministru Vosganian şi, atunci, am primit o promisiune fermă că s-a găsit un milion de euro pentru plata salariilor. Şi am plecat cu această promisiune fermă. Asta a fost misiunea mea. Eu nu sunt aici o structură guvernamentală. Eu reprezint cetăţenii Râmnicului, deci şi pe dumneavoastră. I-am mai solicitat ministrului Vosganian plăţi compensatorii în cazul disponibilizărilor. Şi am înţeles că se va rezolva şi asta. A treia chestiune a fost legată de dialog. Le-am spus că indiferent de faptul că oamenii îşi primesc banii astăzi sau luni, ei vor să dialogheze cu cineva şi să găsească un program ferm de redresare”, a spus primarul Emilian Frâncu. De asemenea, primarul Râmnicului a precizat că îşi menţine punctul de vedere că este necesară conversia creanţelor în acţiuni: „Sunt autorul legii care permitea acest lucru. Eu şi domnul deputat Aurel Vlădoiu. Eu m-am bătut pentru această idee, pentru că nimeni nu va cumpăra – din punctul meu de vedere – o firmă la care nu are control. Un investitor strategic poate să vină şi să găsească soluţia pe care cu toţii o dorim de funcţionare integrată a Oltchimului cu Arpechim. Aceasta ar fi soluţia cea mai bună pentru toţi. Dar pentru asta, din punctul meu de vedere, orice cumpărător – când se privatizează Oltchimul – va dori să aibă o structură care să nu fie grevată de solicitările pro sau contra ale unei alte structuri cum e PCC-ul sau alt acţionar minoritar”, a precizat primarul Emilian Frâncu. În timp ce oamenii îţi spuneau nemulţumirile în sala de şedinţe a primăriei, administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a ieşit pe un post de televiziune unde a ţinut să precizeze „Ieşirea salariaţilor în stradă pentru proteste va împinge fabrica spre închidere, chiar de luni, în cazul în care aceştia nu se întorc la muncă, deoarece în acest fel nu mai producem nimic şi sacrificăm şi furnizorii la plată”. Totodată, acesta a menţionat că între 1.000 şi 1.300 de oameni vor fi concediaţi în prima fază, aceştia primind, luni, deciziile de concediere, urmând să intre în şomaj pe 15 aprilie, după un preaviz de 15 zile. Potrivit lui Piperea, disponibilizările se vor face respectând clauzele din contractul colectiv de muncă. Astfel, în funcţie de vechime, disponibilizaţii vor primi de la şase şi până la 24 de salarii compensatorii brute. [ FALS] După protest, angajaţii Oltchim au mers la bancomaturi să îşi verifice cardurile, pe care erau intrate salariile aferente lunii februarie, în procent de 45 la sută.

Premierul Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula cu 3.200 de angajaţi"

2014-10-01 19:09

http://stiri.tvr.ro/premierul-ponta-oltchimul , => DAR SA-L ASCULTATI CEEA CE SPUNE, ESTE VIDEO IN LINK.

 

 MINCIUNILE MARCA PONTA SI PSD, STA DOVADA MINCIUNA SI IMBARLIGAREA CREATA DIN GLASUL LUI SI VORBELE SALE, ODIOS SI NEMERNIC, FANTEZISMELE SI DEZINFORMARE LA NIVEL DE PRIM MINISTRU ROMANIA:

Premierul Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula cu 3.200 de angajaţi"

2014-10-01 19:09

"Am spus-o atunci: nu pot să rămână toţi angajaţii. Iar cei care pleacă primesc 24 de salarii compensatorii [ FALS ], şi în primul rând şi-au primit salariile la zi [ FALS]", a spus Victor Ponta joi seara, la TVR, într-o Ediţie Specială.

17 Mai 2013, 09:46 (actualizat 17 Mai 2013 )