Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #28912 Si inca o pomana electorala! Cine poate, oase rode. La ei permise. La noi premize ... de faliment.

2014-11-11 15:38

#28903: - Domnule Ponta, se poate si la noi o pomana electorala?  

 

Ofertă electorală sindicală: Permise CFR pentru susţinerea lui Ponta

http://www.ziuanews.ro/stiri/oferta-electorala

Săptămâna trecută, timp de trei zile, la hotelul Rina din Sinaia, a avut loc Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare-Comercial, cea mai importantă structură sindicală ca număr de membrii de la calea ferată. De fapt, această întâlnire sindicală care s-a dorit una profesională a avut şi un scop electoral.

Practic, liderii sindicali, în frunte cu preşedintele Gheorghe Frăţică- garantat şi susţinut de organizaţia PSD Dolj, şi prim-vicepreşedintele Mare Grigore, un apropiat al ministrului transporturilor, Ioan Rus, au decis că membrii lor de sindicat să voteze, în turul doi, cu Victor Ponta. De ce? Pentru că, potrivit informaţiilor deţinute de ZIUAnews, liderii sindicali din această federaţie au primit garanţii din partea lui Ioan Rus că de anul viitor îşi vor recăpăta permisele de călătorie gratuită pe CFR pentru ei şi membrii familiilor acestora.

"În loc să discutăm şi analizăm ce se poate face pentru a nu închide rute de marfă şi călători rentabile, care automat ar duce la disponibilizare de personal, liderii de sindicat au vorbit cu cine să voteze. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor susţin că nu sunt bani ca să se menţină toţi cei 19.000 de kilometri de cale ferată, dar promit că nu se vor închide liniile de importanţă economică.

Cei din conducerea Ministerului Transporturilor vor să renunţe la 6.000 din cei 19.000 de kilometri de cale ferată, ceea ce înseamnă că se renunţă la un kilometru dintre trei, ceea ce pentru CFR Marfă echivalează cu un dezastru. Dar cine să apere locurile de muncă ale ceferiştilor? Liderii de sindicat care şi-au negociat bonusuri şi avantaje numai pentru ei?!", a precizat pentru ZIUAnews un fost lider sindical.