Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #27672 GÂLCEAVĂ pe platforma chimică: CA al CET Govora a refuzat să mai livreze abur pentru Oltchim

2014-10-16 10:00

http://www.voceavalcii.ro/

Membru în CA la CET Govora: „Depinde în ce calitate vom ajunge la DNA, că oricum acolo vom ajunge cu toţii"
Consiliul de Administraţie al CET Govora a votat în majoritate sistarea livrării aburului industrial către SC Oltchim SA din cauza datoriilor istorice ale combinatului vâlcean care se ridică la aproximativ 200 milioane de lei.
Decizia, care ar putea afecta procesul de producţie al OLTCHIM SA, a făcut ca ministrul Economiei Constantin Niţă să vină la Vâlcea pentru a găsi soluţii pentru detensionarea situaţiei. Astfel, marţi, 14 octombrie a.c., la sediul combinatului chimic a avut loc o şedinţă extinsă cu toţi factorii implicaţi. De la Consiliul Judeţean Vâlcea, a participat o delegaţie condusă de Ion Cîlea.
În ultimele două săptămâni, Oltchim a mai traversat o situaţie economică dificilă când în urma percheziţiilor de la Rafinăria ploieşteană Lukoil nu a mai putut primi materie primă necesară procesului de producţie.
După îndelungi tergiversări, Oltchim va primi în continuare abur industrial de la CET Govora, a declarat marţi, pentru AGERPRES, ministrul Economiei, Constantin Niţă, după ce Consiliul de Administraţie al CET luase decizia de a sista această operaţiune.
"Se reia livrarea aburului industrial. Am discutat cu domnul preşedinte Ion Cîlea (al Consiliului Judeţean - n.r.), cu sindicatele, cu Consiliul de Administraţie de la CET Govora, cu conducerile celor două unităţi şi s-a ajuns la o înţelegere între părţi. Urmează ca cele două unităţi să elaboreze un protocol în care fiecare se angajează cu soluţiile care sunt necesare. Printre soluţii se regăsesc asigurarea cu cărbune, asigurarea cu mijloace financiare de ambele părţi. Sunt investitori pentru Oltchim, deocamdată sunt doi. Aşteptăm ca până la 14 decembrie să-şi depună ofertele", a spus Niţă.