Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #27241 Ponta: “am salvat CE Oltenia!”

2014-10-06 07:23

#27239: - Ponta promite că „următorul guvern“ va rezolva problemele  

 http://www.impactingorj.com/

Ponta: “am salvat CE Oltenia!”

06 Oct 2014 scris de Loredana Covei 
Aflat într-o vizită de lucru la Cariera Roşia, din cadrul CE Oltenia, premierul Victor Ponta a reconfirmat încă odată sprijinul pe care îl va acorda pe viitor acestei companii energetice, încât ea să funcţioneze ani buni de acum încolo.

Deşi s-a arătat interesat de găsirea de soluţii pe viitor, încât Complexul Oltenia să facă faţă competiţiei, premierul Victor Ponta nu a ratat ocazia de a reaminti angajaţilor prezenţi, cu ocazia vizitei de lucru, că dacă nu era el, acest colos energetic se închidea. „Să aveţi de lucru! Am zis eu … dacă nu eram eu se închidea şandramaua asta, noroc că am pus toţi umărul că altfel rămâneam fără CE Oltenia”, a spus Ponta.

Sprijin pentru mineri şi energeticieni

Întrebat de ce a venit în Gorj, chiar în prima zi de campanie electorală, premierul Victor Ponta a adus în atenţie legătura pe care o are cu acest judeţ, dar şi implicarea făcută pentru salvarea Complexului Oltenia. „Stiţi care este legătura sentimentală cu judeţul Gorj, ce obligaţii am faţă de oamenii de aici, cei din Gorj ştiu că în 2012 –Complexul Oltenia era aproape să se închidă şi am reuşit să-l salvăm. Am spus că trebuie să avem Complexul Oltenia, înainte de a fi premier, că fără asta nu poate să trăiască România şi dacă ne-a dat Dumnezeu energie hidro, termo şi energie regenerabilă –suntem bogaţi şi nu depindem de nimeni”, a spus premierul Ponta. În declaraţiile făcute, acesta a reamintit încă odată faptul că este informat cu privire la problemele pe care le are Complexul Oltenia, de la partea de legislaţie, până la ceea ce priveşte încasarea banilor. „Ştiu că sunt probleme cu încasările de la Oltchim şi de la RAAN, sunt probleme cu legislaţia şi sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem. Dacă nu voi fi prim-ministru, le va face viitorul Guvern şi voi exercita toate presiunile legale ca să se ia toate măsurile, ca ceea ce ţine de energia termo să supravieţuiască cel puţin 20 de ani de acum încolo”, a mai explicat premierul Victor Ponta, jurnaliştilor. În ceea ce priveşte problemele legate de Transelectrica, Ponta a scos în evidenţă faptul că deşi statul este acţionar majoritar la CE Oltenia, totuşi societatea de stat are un management privat, singurul sprijin pe care ar putea să-l dea Guvernul fiind cel legat de obţinerea avizelor, procedurile de expropiere sau pe partea de legislaţie. Pentru următoarea perioadă, premierul Victor Ponta şi-a propus, aşa cum a făcut –o de altfel şi până în prezent, ca factorul „politic”, să nu mai existe în companii. „Momentele când se dădeau ordine la Trangaz sau la CE Oltenia, de primul ministru, nu mai există şi cred că e mai bine! Şi e mai bine aşa, nu mai apare subiectivismul politic şi se ghidează după nişte reguli economice corecte. Încercăm să le gestionăm mai bine şi să scoatem subiectivismul politic din gestionarea companiilor”, a precizat premierul. În ceea ce priveşte problema Complexului Oltenia, care în ultima perioadă a ajuns să vândă MW- utul cu un leu, premierul Ponta a explicat faptul că: „anul trecut s-au luat de către Guvern măsuri dureroase, care au adus critici, dar fără de care CE Oltenia era închis şi Hidroelectrica în faliment. I-am supărat pe cei ce au investit în energia regenerabilă, dar au înţeles că nu se putea sta numai cu energie din vânt”.

Ponta: „CEO, trebuie să reziste pe piaţă!”

Întrebat cu privire la salvarea locurilor de muncă pe viitor, premierul Ponta a declarat scurt că răspunsul la întrebare trebuie dat de managerul CE Oltenia. Şi totuşi, acesta a dat de înţeles faptul că trebuie luate măsuri în compania energetică pentru ca ea să reziste pe piaţă, în competiţie cu alte companii. „Am salvat CE Oltenia şi mai departe ea trebuie să reziste pe piaţă, în competiţie. Trebuie să se ia toate măsurile pentru ca să aibă şi numărul de personal şi cheltuielile de personal, care să o păstreze în competiţia cu celelalte companii. Dacă însă nu luam nişte măsuri nu mai aveam deloc CEO şi cred că acest lucru l-am făcut bine pentru companie şi o vom face în continuare”, a mai declarat premierul Ponta.