Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #27170 Premierul Ponta, despre închiderea rafinăriei Lukoil: ”O problemă extrem de gravă şi de importantă!”

2014-10-04 18:56

http://www.gandul.info/

 

Premierul Ponta, despre închiderea rafinăriei Lukoil: ”O problemă extrem de gravă şi de importantă!”

de Adrian POPESCUPremierul Victor Ponta se declară ”foarte preocupat” de închiderea rafinăriei Petrotel-Lukoil, la doar două zile după după ce DNA a început o anchetă penală pentru o evaziune fiscală de 230 de milioane de euro, potrivit procurorilor.

”Este o problemă extrem de gravă şi de importantă, am discutat-o cu domnul ministru Niţă, am discutat-o cu ceilalţi miniştri, am discutat-o şi cu alte instituţii ale statului român. Pe de o parte, evident, ancheta procurorilor, noi nu ne putem pronunţa şi nu avem nici un drept să intervenim. Dacă s-au comis fapte penale, fapte de evaziune fiscală, trebuie sancţionate. Deci, eu nu discut despre anchetă şi nu e treaba Guvernului. Pe de altă parte, rafinăria înseamnă în mod direct 2500 de locuri de muncă, înseamnă în mod indirect încă câteva mii de de locuri de muncă şi înseamnă câteva... De exemplu, Oltchimul, tocmai îl pusesem pe plus, dar Oltchimul depinde de produse care vin de la...”, a spus Victor Ponta.

”O să avem o analiză foarte exactă şi-mi doresc foarte mult să salvăm locurile de muncă şi industria pe orizontală, care depinde. Restul, partea de dosar penal nu am voie şi nu mă pronunţ. Repet, îmi doresc un singur lucru, să salvăm toate locurile de muncă şi, din punct de vedere economic şi social, să nu existe nici un fel de  reprecursiuni (sic!, n.n.). Iar dacă cineva a încălcat legea, din conducerea unei companii, va răspunde.”, a mai adăugat primul-ministru, fără a preciza însă şi ce măsuri are în vedere pentru ca angajaţii rafinăriei Lukoil să nu devină şomeri.