Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26905 Ce ai salva între RADET şi Oltchim?

2014-09-30 07:55

România în Direct

cu Moise Guran şi Vlad Petreanu

Luni - Vineri, 13:15 - 14:00

Intră în direct la , pe forumul europafm.ro sau pe pagina de Facebook Europa FM

28 martie 2013

http://www.europafm.ro/

Pe principiul ban la ban trage și păduche la păduche s-a întâmplat ca exact în ziua în care muncitorii de la Oltchim de la Vâlcea și de la Pitești blocau două drumuri naționale, la București premierul Victor Ponta și primarul general Sorin Oprescu să bată palma definitiv pentru șetrgerea unei datorii de 500 de milioane de euro, ba chiar și cu cadorisirea bucureștenilor cu termocentralele din jurul orașului care mai fac și acelea cam tot pe atât.

Guvernul României renunță astfel dintr-un foc la aproape un miliard de euro din scripte dar și la un profit anual foarte concret de 20-30 de milioane de euro, bani pe care îl aduceau aceste termocentrale.

În mod clar n-a pus nimeni în balanță aceste sume cu nevoia de finanțare imediată de doar 45 de milioane de euro a Oltchimului care, spre deosebire de țevăraia ruginită a Bucureștilor este o uzină retehnologizată, care ar avea piață de desfacere și ar putea fi profitabilă, dar nu știe nimeni cu ce bani să o pornească. Muncitorii de acolo sunt neplătiți de trei luni de zile ceea ce angajații RADET-ului din București n-au visat niciodată.

Desigur primarul Bucureștilor a lăsat mută toată suflarea românească ieri când a anunțat că prin preluarea termocentralelor din București, locuitorii Capitalei vor ajunge în câțiva ani să nu mai plătească deloc căldură. O să fie ca la ecuator, ce să mai….

Dar pentru că nimeni nu a pus în balanță salvarea celor două întreprinderi, o să o fac eu astăzi, aici, la România în Direct. Țineți cont și de faptul că lui Ponta poate i-a fost mai ușor să-I dea lui Oprescu niște datorii și o întreprincere, în vreme ce la Oltchim e nevoie de bani reali. Dar soluții sunt sigur că s-ar fi găsit dacă ar fi vrut, iar eu vă chem astăzi să ne spuneți dacă ați fi fost în locul premierului pe cine ați fi ales să salvați? RADET-ul sau OLTCHIMUL?
Facebook