Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26516 Disponibilizaţii Oltchim au pichetat Prefectura

2014-09-19 11:11

http://www.editie.ro/

Unei femei i s-a făcut rău

50 de disponibilizaţi de la Oltchim au pichetat joi Prefectura Vâlcea. Oamenii au cerut din nou autorităţile să găsească soluţii pentru a-şi primi salariile compensatorii.Am primit cinci dintre protestatari la discuţii. Am manifestat toată deschiderea pentru aceşti oameni, le înţeleg problema pe care am preluat-o de când am fost numit prefect. Dumnealor au solicitat o întrevedere cu doamna Rovana Plumb, au argumentat acest lucru pentru că doamna ministru a fost parlamentar de Vâlcea la un moment dat şi cunoaşte situaţia economică a judeţului. I-am invitat să lase deoparte protestele pentru că nu prin acţiuni de forţă se rezolvă situaţiile, ci pe calea dialogului.
A precizat prefectul de Vâlcea, Dumitru CornoiuÎn timpul discuţiilor din sediul prefecturii, unei femei i s-a făcut rău şi a fost necesară intervenţia ambulanţei, a anunţat AGERPRES.
În iunie 2013, 969 de angajaţi ai combinatului Oltchim au fost disponibilizaţi colectiv. Potrivit legii, fiecare dintre ei are dreptul să primească între 6 şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechime, adică între 20.000 şi 50.000 de lei.
Plăţile compensatorii au fost trecute însă la masa credală. Combinatul se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi va fi scos la privatizare în luna decembrie.