Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #25522 Sechestru pe afacerea ministrului Economiei. Firma lui Constantin Niță are datorii la stat.

2014-08-25 18:47

#25521: - Sechestru pe afacerea ministrului Economiei. Firma lui Constantin Niță are datorii la stat. 

 http://www.evz.ro/sechestru-pe-afacerea-ministrului-economiei-frma-lui-constantin-nita-are-datorii-de-peste-5000-de-lei-la-stat.html

Direcția Fiscală Brașov a pus sechestru pe firma deținută de ministrul Economiei, Constantin Niţă și de împreună cu soţia acestuia, relatează ziarul Ring.

 

Constantin Niţă şi soţia sa deţin firma Nimpex, din Braşov, care se ocupă de "comerţ cu amănuntul al bunurilor de ocazie vândute prin magazine".

Potrivit sursei citate, în luna aprilie, Direcția Fiscală Brașov  a emis prima somaţie pentru "debitele restante constând în închirieri şi concesiuni terenuri". Ulterior, pentru Nimpex s-a emis şi un proces-verbal de sechestru. Luna trecută, firma a primit o nouă somaţie de plată.

Nimpex SRL figurează cu datorii de 53.871 de lei la bugetul asigurărilor sociale, de 15.717 de lei la cel al asigurărilor de sănătate, de 10.666 de lei la bugetul de stat şi de 1.813 lei la cel al asigurărilor pentru şomaj. În total, este vorba despre aproximativ 82.000 de lei, pentru care s-au acordat "înlesniri la plată".

Datoriile au mai scăzut cu aproximativ 9.000 de lei, comparativ cu datele Fiscului de la sfârşitul lui martie.