Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Raz

/ #522 @initiator

2014-07-28 09:12

Domnule Teodor, aveti dreptate in intentie, dar nu aveti dreptate in modul cum vedeti implementata aceasta protejare a vestigiilor. Poate exista o colaborare foarte fructuoasa intre arheologi si detectoristi. Nu sunt toti niste infractori. SI nici cautatori de comori(altele decat istorice).
Este adevarat ca un detectorist fara cunostinte de specialitate pote dteriora un sit, dar asta se poate reglementa altfel. La primul obiect gasit sa se opreasca si sa cheme arheologii pentru a dezgropa restul. NU poti interzice cutitele de bucatarie pentru ca taranii se injunghie cu ele in fata discotecii. EU unul nu as deranja un sit, el nu-mi "vorbeste" asa cum ii "vorbeste" unui arheolog. Orice sit trebuie abordat ca o scena a unei crime. Ati putea initia niste cursuri pentru detectoristii pasionati de istorie si penalizat puternic prin lege avansarea in ceea ce pare a fi un sit istoric.
Pe banii lor, detectoristii faca ceea ce voi nu ati putea face nici intr-o mie de ani, cu bugetul triplat.NU aveti suficienti oameni si bani. Lasati-ne sa va ajutam.