Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Alt ET de pe Marte

/ #521 Pentru Papusika

2014-07-16 17:39

Papusiko poate nu sti ca ET nu este interesat de monede. Pentru el monedele nu valoreaza nimic pentru ca nu pot arata nimic istoric. Dar cioburile, ooooo! acele cioburi minunate care ne pot spune cand au fost facute, cum au fost facute, unde au fost facute si mai ales de cine au fost facute, daca olarul era spalat pe maini atunci cand a modelat lutul intre mainile lui butucanoase si mai ales daca acele maini au fost folosite si in alt loc decat in gaura ulciorului.
Da, toate acestea pot fi descoperite de minunatul ET dar la monede nu poate descoperi nimic de aceea le arunca indiferent pe unde poate ca il incurca la descoperirea cioburilor.
Din pacate specialistii nostri au facut doctoratul la Moskova unde se invata doar pe cioburi ca aurul si argintul pe care il aveau era din tezaurul trimis de noi si riscau sa se deie de gol ca mai exista. Dar noii arheologi invatacei fac doctoratul la Oxford University unde fac praktika pe comorile gasite de detectoristii englezi asa ca vor sti sa acorde atentia cuvenita monedelor din aur sau argint si sa nu le arunce ca altii.Ciobanul se pricepe la oi, vacarul se pricepe la vaci iar altii nu se pricep la nimic dar sunt in posturi mari.