Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #23922

2014-07-16 09:30

Apropo, cand mai PLEACA SINDICATELE LA PREFECTURA SA NU INGHITITI MINCIUNA CA FAC PLANURI DE PORNIRE SECTII OLTCHIM, NICIODATA NU SE DISCUTA TEMA ASTA ACOLO, LA PREFECT MERG DOAR PENTRU A CERE SALARIILE TUTUROR LA ZI PLATITE (SALARIATI ANGAJATI SI SALARIATI DISPONIBILIZATI ), PREFECTUL ESTE REPREZENTATUL STATULUI ROMAN (GUVERN) IN TERITORIU, PENTRU PORNIRE OLTCHIM SI PLAN DE REORGANIZARE SUNT PERSOANE CARE INCASEAZA MILIOANE CU MULTE ZEROURI IN EURO. DACA ACESTI ASA ZISI LIDERI APARA INTERESELE SALARIATILOR, PAI SA NU MAI MINTA.

SALARIATI (ANGAJATI SI DISPONIBILIZATI). Pana la stingerea litigiilor de munca, disponibilizatii au statut de salariat fara angajare prin desfacerea CCM cu specificatia legilor si  actelor, asa ca liderii de sindicat sunt obligati sa le apere interesele, NU CUM S-A INTAMPLAT LA ULTIMA INTALNIRE LA PREFECT CAND NU AU FOST INCLUSI IN SALA DISPONIBILIZATII.

AMANDOUA PARTILE TREBUIE SA AIBE REPREZENTATI APTI MINTAL LA DIALOGURILE CARE PARTICIPA SINDICATELE, NU INAPTII CARE SUNT PUSI LA COMANADA SA SEMNEZE.

AU OBLIGATIA SA COMUNICE TUTUROR IN PRESA TOT SAU SCRIS IN SECTII.

DACA PREFECTUL NU DORESTE CONDITIILE LEGII, SINDICATELE SI REPREZENTATII SALARIATILOR (ANGAJATI SI DISPONIBILIZATI) SE RETRAG DE LA DIALOG-SOCIAL SI NU PARTIPIPA, PENTRU CA NU SE INDEPLINESC CONDITIILE LEGII.

DIALOGUL- SOCIAL ESTE CREAT PENTRU SALARIATI (ANGAJATI SI DISPONIBILIZATI).