BNR trebuie sa intervina asupra cursului CHF pt.credite


Musafir

/ #53 Re: Varianta

2011-08-19 00:32

#43: Alex - Varianta 

 Creditul in franci este o treaba f. buna daca bancile ar fi oneste si nu lipitori perfide si singeroase.

La Garanti Bank, contractele de imprumut in CHF prevedeau Dobanda= Libor + 2,6% marja, iar prin scaderea Libor valoarea ratelor lunare a scazut drastic in CHF, ramanand aproximativ la fel in lei.

ESTE ABSOLUT NORMAL CA PENTRU O MONEDA IN APRECIERE CUM ESTE CHF, DOBANZILE SA SCADA, SUNT LEGILE FINANCIARE DUPA CARE FUNCTIONEAZA LUMEA DINTOTDEAUNA !!!

Problema la noi este ca Boc, prin OU-50/2010 a binecuvantat bancile sa-si aroge ce marje vor ele, astfel ca, pentru cei ce-au luat credit inainte de 2008 inclusiv, in situatia in care LIBOR/Euribor revine la valorile de atunci, ei vor plati cu cca 3% dobanzi procentuale mai mari decat cele de la momentul accesarii creditului, daca s-au grabit sa semneze actele aditionale conform acestei ordonante. Previziunile sunt ca peste 4-5 ani dobanzile LIBOR/EURIBOR vor reveni la valorile din 2008.

PENTRU CEI CARE NU ATI SEMNAT ACTE ADITIONALE IN CARE SA ACCEPTATI O MARJA ABERANTA A BANCII (o marja de bun simt este pana in 4%) VA RECOMAND SA ACTIONATI BANCILE IN JUDECATA SI SA NU MAI FACETI TARGURI CU ELE, PT CA VA DAU CU O MANA SI VA IAU CU 3  !!!!!