Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #22598

2014-06-20 17:42

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/9956-ministrul-economiei-constantin-nita-mai-vinde-o-gogoasa-sindicalistilor-valceni

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, mai vinde o gogoaşă sindicaliştilor vâlceni!

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...

Sindicaliştii din Confederaţia Naţională Cartel Alfa Vâlcea s-au întâlnit, ieri, cu ministrul Economiei, Constantin Niţă, care le-a dat asigurări că începând cu data de 1 august, o nouă secţie a Oltchimului va fi repornită, cu ajutorul financiar a mai multe societăţi private, printre care Alro Slatina şi RCS-RDS.

Vicepreşedintele Ionel Vâncea are mare încredere în promisiunile ministrului Niţă şi în iscusinţa sa de a convinge investitori români să dea o mână de ajutor combinatului, înainte de privatizare. Potrivit promisiunii, firmele sunt dispuse să dea 10 milioane de euro, ceea ce ar însemna că Oltchimul să ajungă la 40 la sută din capacitate.
Video: Ionel Vâncea, vicepreşedinte Cartel Alfa

Prezent la Vâlcea, administratorul judiciar al Oltchimului, avocatul Gheorghe Piperea, s-a ferit să vorbească prea mult pe marginea existenţei unor contracte sau a unor înţelegeri cu societăţi comerciale româneşti. Sub pretextul unor informaţii confidenţiale, el a oferit puţine elemente legate de negocierile statului român cu parteneri naţionali sau chinezi.

Cu câteva zile în urmă, chiar premierul Victor Ponta vorbea despre semnarea unor contracte cu parteneri din România, pentru plata în avans a unor produse, făcând abstracţie de confidenţialitatea surselor.